DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Magnussen: Az F1 nem népszerűségi verseny

Az utóbbi napokban felröppent a hír, hogy a dán F1-es pilóta esetleg távozhat a Haas csapatától a Ferrari miatt, a Scuderia ugyanis Antonio Giovinazzit ültetné a helyére - a versenyző kitért az őt övező negatív sajtóvisszhangra is.

Kevin Magnussen nem egyszer és nem kétszer akadt már össze versenytársaival a pályán, kivívva a mezőny ellenszenvét. Fernando Alonso odáig ment, hogy a pilóták 19-1 arányban állnak ellene, s noha a dánt csapatfőnöke, Günther Steiner lépten-nyomon védelmébe veszi, a sajtóban megjelenő negatív kritikák terjedését ő sem tudja megakadályozni. „Egy ideje már nem is nézem, mi folyik a közösségi médiában” - nyilatkozta Magnussen az Ekstra Bladetnek a körülötte kialakult helyzetről.



„Ez nagyon sokat segített. Nem érdekel, hogy az emberek mit mondanak rólam. Ha valaki negatívan fogalmaz, az újságírók úgyis elmondják nekem, de nem igazán zavar. Persze nem az a célom, hogy népszerűtlen legyek, de a jó eredmények érdekében néha ki kell tenni a könyökünket” - nyilatkozta a pilóta, akit szerződése ellenére szívesen körön kívül látnának, főleg a Ferrari, amely egyik protezsáltját, Antonio Giovinazzit tenné a helyére 2018-ra.

Magnussen úgy véli, hogy az F1 nem népszerűségi versengés. „Nem akarok a legnépszerűbb pilóta lenni a mezőnyben. Számomra csak az eredmények számítanak, és az, hogy mit mondanak a versenybírák. Idén egyetlen egyszer kaptam büntetést a vezetésem miatt, amely azt jelenti, hogy annyira nem vagyok rossz. Vannak barátaim a paddockban, de nem a pilóták közül. De nem is működne, szóval nem bánom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: