DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen: Nem érdekelt, mit csinál Hamilton

A finn pilóta a Brazil Nagydíj utolsó köreiben maga mögött tudta tartani Lewis Hamiltont, így megőrizte harmadik helyét - a Ferrari F1-es pilótája csodálkozott, hogy ellenfele nem próbálkozott előzéssel.

Kimi Raikkönennek az utolsó néhány körtől eltekintve simán alakult a Brazil Nagydíj: a győzelem sorsába nem tudott beleszólni, viszont amikor az elképesztő tempót diktáló Lewis Hamilton a nyakára ért a leintés előtt, a Mercedes-pilóta azonban már nem tudta megelőzni riválisát. A finn négy és fél év után először teljesített úgy három futamot zsinórban, hogy mindegyiken a dobogóra állhatott: 2013-ban a Kínai, Bahreini és Spanyol Nagydíjakon egyaránt a második helyen zárt.



Amikor arról kérdezték a 2007-es világbajnokot, hogy Lewis Hamilton elfékezései arra utalhattak-e, hogy kissé megzavarodott a Ferrari mögött, így válaszolt: „Nem igazán izgatott, hogy mit csinál, mindig a saját dolgomat akarom csinálni. Nekem is voltak elfékezéseim az egyes kanyarban, különösebb ok nélkül. Ebben az évben nehéz meghatározni, hol is van a mögötted jövő a visszapillantó tükörben, különösen egy olyan pályán, melyen hol felfelé, hol pedig lefelé haladunk. Az utolsó néhány kanyart remekül teljesítettem, és láttam, hogy kezdünk elhúzni tőle” - nyilatkozta Raikkönen a Brazil Nagydíj utáni sajtótájékoztatón.

„Tudtam, hogy nagyon gyorsak, amikor feltekerik a motort és használják a DRS-t, az egyenes végére pedig utolérnek, de úgymond kényelmesen éreztem magam az utolsó három kanyarban összeszedett előnnyel, és meglepődtem, hogy nem tudott közelebb kerülni hozzám. Ezért nem aggódtam túlságosan, viszont néhányszor elfékeztem magam az egyes kanyarban, mivel túlságosan a tükröt figyeltem. Nem fékeztem keményet, csak kicsit blokkoltak a kerekeim. Hogy őszinte legyek, az autó remekül működött, talán a (verseny) első része alakult trükkösebben.”

„Az első kiálláshoz közeledve minden jobb lett, majd a cserét követően a lágy abroncsokkal remekül alakult a második etap. Az elején nagyon könnyűnek bizonyult, és közeledni tudtam az előttem haladókhoz, de folyamatosan vigyázni kellett a gumikra. Amikor viszont nyomhattam… közel kerülhettem, viszont semmit sem lehetetett csinálni ezután. A pálya, az idei autó, ezek a körülmények lehetetlenné teszik, hogy megelőzz valakit, így pedig sajnos unalmassá válik az egész. Éreztem, hogy megvan a sebességem, de semmit sem tudtam tenni. Mindannyian ugyanakkora távolságra autóztunk egymástól. Az eredmény maga remek, viszont többet akartam volna” - tette hozzá a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: