DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönennek az önbizalom hiányzott a pole-hoz

A finn a Brazil Nagydíj időmérőjét követően úgy nyilatkozott, az első rajtkockához szükséges magabiztosság most hiányzott belőle, ám összességében a harmadik hellyel is elégedett lehet.

A szezon utolsó előtti versenyhétvégéjén Kimi Raikkönen három szabadedzésből kétszer is csapattársa előtt végzett, ráadásul Lewis Hamilton korai kiesése és Daniel Ricciardo hátrasorolása miatt közvetlen riválisainak is erősen megcsappant a száma, így a finn megnövekedett esélyekkel pályázhatott a pole-pozícióra. A Q3 leintését követően azonban Valtteri Botas idejéhez képest bő két tizedmásodpercre lemaradva, Sebastian Vettel mögé besorolva csak harmadik helyre kvalifikálta magát, beszámolója alapján pedig hasonló jelenséggel küzdött, mint csapattársa – a pálya első szektorával, konkrétan az első kanyarral és az azt követő Senna S kombinációval gyűlt most meg a baja.

raikkönen_2017_brazil



„Több körömön is egész jól éreztem magam, de nehéz volt teljes magabiztossággal átmenni az első kanyaron. Ez volt a legnehezebb feladat” – vallotta be. „Néhány szett gumi jobban működött a többitől, az utolsóval még több tapadásom is volt, mint amire számítottam. A helyzethez képest szerintem jó volt az autó, még ha nem is tökéletes. Holnap hosszú versenyünk lesz, de szerintem rendben leszünk” – idézte 2007 világbajnokát a crash.net.

A finn jelenleg ötödik a bajnokságban, előtte 14 ponttal Daniel Ricciardo, mögötte 30 egységgel Max Verstappen helyezkedik el. A holnapi futamon mindketten a ferraris mögül rajtolnak, így Raikkönen mindkét Red Bull-os elől értékes pontokat csenhet el.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: