DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton már most túl van hétvégéje legszebb pillanatán

Bár nagy esélye van a futamgyőzelemre vasárnap, a brit F1-es pilóta valószínűleg már a pályára lépés előtt megélhette a hétvége legszebb pillanatát, ugyanis ismét találkozhatott példaképe nővérével.

Két évvel ezelőtt Lewis Hamilton egy hatalmas Ayrton Senna-portrét kapott ajándékba a háromszoros világbajnok nővérétől, Vivianétól, a felek közötti kapcsolatot pedig tovább erősítette, hogy a brit az idei Kanadai Nagydíjon a brazil egyik korábbi sisakját is megkapta, miután beállította 65 pole-pozíciós eredményét. Viviane Senna és Hamilton a Brazil Nagydíj előtt ismét találkozott egymással, a Petronas szerdai promóciós eseményén, ahol most a Mercedes-pilóta köszönte meg az eddigi támogatást.



A négyszeres vb-győztes F1-es autójának a malajziai olajvállalattól kapott, kicsinyített változatát ajánlotta fel az Ayrton Senna Intézet számára - a modell különleges festését Eduardo Kobra álmodta meg -, ezzel is kifejezve csodálatát az 1994-ben elhunyt legenda felé, akiről nemrég musical is készült Brazíliában - az alkotást péntek este mutatják be Rio de Janeiróban.

„Különleges kapcsolatom van Brazíliával Ayrton Senna miatt” - idézte Hamiltont az F1i.com. „Az emberek világszerte ismerik őt, és amikor megtudom, hogy valaki nem, azt kérdezem: ’Láttad a Sennáról szóló dokumentumfilmet?’ Nagyszerű inspirációt jelent, és mindig is olyasvalamit akartam véghezvinni az F1-ben, amit ő” - tette hozzá a 32 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: