DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Végre lazíthat a Force India

A silverstone-i gárda bebetonozta magát a konstruktőri negyedik helyre, így a maradék két nagydíjon jöhet a kísérletezgetés: új pilóták kipróbálásáról és agresszívabb taktikákról fantáziálnak.

Ha törik, ha szakad, a 2017-es Formula-1-es szezonban a konstruktőri negyedik hely már a Force Indiáé. A mexikói dupla pontszerzésnek köszönhetően matematikai esélye sincs már a Williamsnek befogni őket. Az istálló résztulajdonosa, a legutóbb pénzmosással vádolt Vijay Mallya örömmel vette tudomásul a tényt. „A negyedik helyet bebiztosítva a szezon hátralévő részében lehetőségünk nyílik új megközelítések kipróbálására” – idézte az indiai üzletembert az f1fanatic.com. „ A következő szezonra készülve pénteken új pilótákat, vagy egyéb dolgokat tesztelhetünk, de a stratégiákat tekintve is agresszívabbá válhatunk.” 

mallya_2014

Mallya a hatóságokkal való összetűzései miatt egy ideje már nem tudja rendszeresen látogatni az F1-es nagydíjakat


A Force India idén már három különböző pilótának adott pénteki tesztlehetőséget, a GP3-as Alfonso Celis háromszor, a DTM-es Lucas Auer és az F3-as Nikita Mazepin pedig egyszer-egyszer ülhetett az F1-es autójukba. Debütálásra még egyiküktől sem lehet számítani, Sergio Perez és Esteban Ocon helye is biztosítva van a következő idényre.

Mallya csapata teljesítményét „csodálatosnak” nevezte. Az istálló méretéhez képest valóban elismerésre méltó, amit elértek: a konstruktőri tabellán idén beállították tavalyi legjobb eredményüket, ráadásul a 2016-ban megszerzett 173 pontot már két futammal a vége előtt megdöntötték - jelenleg 175 ponton állnak. „Hihetetlen büszke vagyok az egész csapatra” – nyilatkozta. „Pontok tekintetében már most ez a legerősebb idényünk, ráadásul mindössze 25 pontra vagyok a 200-as mérföldkőtől. Ez azt mutatja, milyen egyenletes volt az egész éves teljesítményünk.”

Ezek után talán a pilótáik közötti versenyt is újra engedélyezik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: