DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Amikor az üzemanyag a legnagyobb fegyver az F1-ben

A Milton Keynes-i F1-es alakulat különösen a szezon második felében vált meghatározó erővé, de Max Verstappen elmondása szerint ehhez a fejlődéshez a Renault keveset tett hozzá.

Noha Daniel Ricciardónak volt egy remek dobogós sorozata a tavasz és a nyár folyamán, a Red Bull igazán csak a nyári szünetet követően tudott beleszólni a Mercedes és a Ferrari csatájába. Az istálló megerősödését jól mutatja, hogy Max Verstappen Malajziában és Mexikóban is erőből szerzett futamgyőzelmeket, Christian Horner szerint hátralévő két versenyt is bezsebelhetik. A holland úgy véli, hogy a Renault stabilitást jelent számukra, azonban nem feltétlenül az ő számlájukra írná az utóbbi hetekben látott előrelépést.



„Ami a következő évet illeti, minden rendben van, viszont nem tudom, mi lesz a csapatunkkal azt követően” - nyilatkozta Verstappen a The Drive-nak. „Az igazat megvallva azonban nem nagyon zavar. Reméljük, hogy lesznek motorfejlesztéseink, mert 2017-ben a legnagyobb dicséret az ExxonMobil üzemanyagát és motorolaját illeti. Ez mind remek, azonban a Renault is előreléphet majd.”

Verstappen nyilatkozatában kitért 2018-as esélyeire is: „Egyelőre nehéz megmondani, hogy milyen lesz, de úgy vélem, idén megtanultuk a leckét. Sokkal jobbnak kell lennünk a szezon elején, és nem szabad időt vesztegetnünk. Sokkal több kilométert kell megtennünk, és jobban meg kell értenünk az autót, mert a téli teszteken a Ferrari és a Mercedes mögött álltunk teljesített körök tekintetében. Ez kulcsfontosságú, amin változtatnunk kell 2018-ra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: