DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

A McLaren előléptette aranygyermekét

Lando Norris még csak augusztusban vezetett először F1-es autót, de olyannyira meggyőzte a wokingi alakulatot képességeiről, hogy jövőre már tartalékpilótaként fog segédkezni a csapatnál.

Ahogyan arra számítani lehetett, Lando Norrist nevezte meg a McLaren 2018-as tartalékpilótájaként, így ha bármi történne Fernando Alonsóval, vagy Stoffel Vandoorne-nal a következő szezonban, a Formula-3-as bajnokság idei győztese készen várná a lehetőséget a helyettesítésre. A brit pilóta az esetleges beugrás mellett intenzív pálya melletti és szimulátoros munkával lesz majd a wokingiak segítségére, noha augusztusban vezethetett először Forma-1-es autót.

„Az utóbbi 12 hónap hihetetlen utazásnak bizonyult számomra, élveztem minden egyes pillanatát, ez pedig tökéletes befejezése az évnek” - nyilatkozta Norris. „Nagyon várom már, hogy segítsek a csapatnak, már a következő heti, interlagosi gumiteszttel kezdődően, és minden eddiginél keményebben fogok dolgozni, hogy tanulni és fejlődni tudjak a jövő év folyamán. Két kiváló tanítóm van Fernando és Stoffel személyében, és mindent meg fogok tenni azért, hogy visszajuttassam a csapatot a csúcsra.”



A brit hozzátette: „Még mindig keményen dolgozok 2018-as programomon, és egyre közelebb vagyunk a megoldáshoz.” Norris úgy fogalmazott, hogy a „Super Formula vagy az F2” jöhet számításba, és reméli, hogy „rövidesen” bejelenthetik majd, hogy mit csinál a következő szezonban.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier nagyon örül a fiatal pilótának: „Lando olyasvalaki, aki remek képességekkel, ambícióval és szorgalommal rendelkezik. A mi feladatunk, hogy csiszoljuk a figyelmét, egyre jobban megértetni vele, hogyan működik egy csapat, és egy modern F1-es autó.”

„Rengeteg lehetőség áll előtte 2018-ra, ami a tanulást és részvételt illeti, és biztosra akarunk menni, hogy készen álljon, ha Fernando, vagy Stoffel helyébe kellene lépnie” - tette hozzá a francia, majd Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója is megosztotta gondolatait. „A nyári tesztje hihetetlenül meggyőző volt, és bebizonyította, hogy kész feljebb lépni egy felelősségteljesebb pozícióba. A McLarennél mindannyiunk feltett szándéka, hogy segítsünk neki elérni a célját, hogy versenyezhessen a Forma-1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: