DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Felipe Massa bejelentette visszavonulását

Saját közösségi oldalára tett fel egy videót a brazil F1-es pilóta, amelyben bejelentette, hogy pályafutása utolsó F1-es futamaira készül Brazíliában és Abu Dhabiban.

Massa 2016-ban egyszer már visszavonult a Formula-1-től, de Nico Rosberg váratlan döntése és Valtteri Bottas eligazolása után a Williams úgy döntött, hogy visszahívja a rutinos brazilt, aki örömmel tett eleget a kérésnek. Idén eddig 36 pontot gyűjtött, néggyel kevesebbet, mint újonc csapattársa, Lance Stroll.

"Ahogy tudjátok, tavaly bejelentettem a visszavonulásom, de eleget téve a Williams felkérésének, úgy döntöttem, ráhúzok még egy évet. Most azonban az utolsó F1-es futamomra készülök Brazíliában és az utolsóra Abu Dhabiban. Nagy köszönettel tartozom a családomnak, a barátaimnak, a szponzoraimnak, a szurkolóimnak" - mondta a brazil.

massa



"Szeretném megköszönni Felipének az elmúlt négy évet, abszolút megtiszteltetés volt vele dolgozni. Különösen hálásak vagyunk neki azért, hogy egy évvel elhalasztotta a visszavonulását Valtteri Mercedeshez való csatlakozása miatt, ez megmutatta, hogy mennyire elmélyült a kapcsolatunk a közösen töltött idő alatt. Nagyra értékeljük, mert tudjuk, hogy az nem volt könnyű döntés azok után, hogy milyen érzelemdús búcsúban volt része az év végén. Sir Frank és a csapat nevében is a legjobbakat kívánom neki" - mondta Claire Williams, az istálló csapatfőnöke. 

Massa az utóbbi időben több érdekes nyilatkozatot is tett, amelyekből arra lehetett következtetni, hogy a Williams már közölte, vagy legalább éreztette vele a döntést, mely szerint mással képzelik el a 2018-as szezont - ennek ellenére is meglepő, hogy egy Twitter-videóban jelentette be újabb visszavonulását.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Williams kivel tervez, tesztelt már Paul di Resta és Robert Kubica is, de Danyiil Kvjat neve is felmerült Lance Stroll csapattársaként az utóbbi időben.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: