DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton: Ez nem tűnik még valódinak

Csak kilencedik lett, de így is bebiztosította negyedik világbajnoki címét Lewis Hamilton Mexikóban - a családjának és a csapatának is köszönetet mondott első nyilatkozatában.

Ugyan a rajt után összeütközött Vettellel, kört kapott a futamgyőztestől, de végül kilencedikként ért be és megszerezte negyedik világbajnoki címét Lewis Hamilton - bár nem így tervezte, aligha bánja, hogy így ért fel ismét a csúcsra.

"Mindent megcsináltam, amit tudtam, jól rajtoltam, azt viszont nem igazán tudom, hogy mi történt a hármas kanyar után, én hagytam neki elég helyet" - értékelt az autóból kiszállva a friss négyszeres világbajnok, visszatekintve a Vettellel történt ütközésére, amely után defektet kapott és a mezőny végére esett vissza.

 hamilton-mexico



"Olyan keményen próbáltam visszajönni, ahogy csak tudtam. Óriási köszönet a családomnak és a csapatomnak, az elmúlt öt évben hihetetlen dolgokat művelt a Mercedes és büszke vagyok arra, hogy ennek a részese lehettem. Nem tűnik még valódinak ez az egész, ez nem az a futam, amilyet akartam, de sosem adtam fel, végig nyomtam a kockás zászlóig" - magyarázta Hamilton.

A Mercedes pilótája így két futammal a vége előtt bebiztosította a címét, ezek után kérdés, hogy milyen lendülettel megy Brazíliába és Abu Dhabiba - persze ez számára most alighanem lényegtelen...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: