DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Gasly teljesen felkészületlenül rajtolhat el

Alap gyakorlatokat sem tudott elvégezni a Toro Rosso fiatal F1-es pilótája, szerinte akár most is érkezhetne a hétvégére, pontosan ugyanott tartana akkor is. Érdekes lesz számára a futam.

Borzasztó nehéz hétvégéje van a Toro Rosso fiataljának, hiszen a pénteki első szabadedzésen nem ült autóba, mert Sean Gelael körözött vele, a második gyakorláson is alig mehetett ki a pályára egy technikai hiba miatt, majd a harmadikon már az első körben megállt alatta az autó. Ezt tetézte, hogy a csapat meg sem tudta oldani a hibát, így az időmérőt is kihagyta...

"Jöhettem volna akár ma is Japánból, egyenesen a versenyre, ugyanaz lenne a helyzet. Sosem volt még ilyen hétvégém" - mondta Gasly. "Egyáltalán nem gyakoroltam a rajtokat, nem próbáltam le a bokszutca bejáratát, nem gyakoroltunk bokszkiállást, semmit. Az időmérő előtt mindent megtettek a srácok, de nem tudták megoldani a helyzetet."

 gasly_1



Ráadásul a bizonytalanság is maximális volt a csapatnál, az időmérő alatt szóltak a pilótának, hogy menjen átöltözni, mert egy kört valószínűleg megtehet, de aztán ahogy visszatért, már átöltözve, közölték, hogy nem, mégsincs erre mód. "Csak annyit mondta, hogy kösz srácok. Nagyon kemény nap volt, mindenki megpróbálta a legjobb formáját hozni, de balszerencsésen alakultak a dolgok."

"Számomra ez rendkívül fájdalmas, mert teljesen új a pálya, semmi mást nem szeretnék, csak néhány tapogatózó kört, hogy megszokjam az autót és a pályát. Minden másodperc nagyon fontos lesz, csinálunk majd rajtgyakorlatokat, illetve teletankolva megnézem a bokszutca bejáratát a verseny előtt. De nem akarok túl sokat beszélni, mert nem tudjuk, hogy mi történik, ha a motor nem indul be.."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: