DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Életem legjobb ultralágyas etapja

Lewis Hamilton fél kézzel már fogja a világbajnoki trófeát. Mexikóban a második edzésen először megperdült, ám második menetét pályafutása legjobb ultralágyas köreinek nevezte a brit.

A háromszoros világbajnok a második edzés elején még nem találta meg a tökéletes ritmust, gyors körében a 11-es kanyarban meg is csúszott és megforgott szuperlágy keveréken. Nem sokkal később a lila ultralágyakon tért vissza és elismerésre méltó, stabil köridőkkel jelentkezett, ami a versenytempó szempontjából is fontos lehet.

Negyedik világbajnoki címe bebiztosításához elegendő egy ötödik helyezés Mexikóban. „Nagyon jó napon vagyunk túl, pedig nem kezdődött valami fényesen, leginkább a második szabadedzés, mert az első körömben megforogtam. Ez visszavetette kicsit az edzésmunkát, hátrányba kerültem, mert szuperlágyon nem tudtam kiismerni rendesen a pályát” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton a világbajnokság mellett a futamot is megnyerheti vasárnap


„Utána azonban ultralágyon az egykörös és a hosszú etap is bámulatosan jól sikerült, valószínűleg életem egyik legjobb menete volt. Nem hinném, hogy korábban bármikor is megtettem 26 ennyire hasonlóan jó kört ultralágyakon. A pálya egyre jobb lett, ahogy nőtt a hőmérséklet, rengeteg információt gyűjtöttünk” – tette hozzá a brit pilóta.

Vettel egyelőre Hamilton mögött végzett a pénteki napon, ráadásul még a Red Bullok is gyorsabbnak tűnnek egyelőre a Ferrariknál, így alighanem hatalmas csoda kellene, hogy Hamiltont ne koronázzák negyedszer is a Formula-1 bajnokává vasárnap.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: