DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Még nincs vége!

Noha a német pilótának már csak hangyányi esélye van arra, hogy megszerezze a 2017-es világbajnoki címet, amíg van remény, addig nem fogja feladni a küzdelmet csapatával együtt.

Az utóbbi néhány versenyen tapasztalt balszerencsék és kihagyott lehetőségek miatt olyannyira megnőtt Sebastian Vettel ponthátránya Lewis Hamiltonnal szemben, hogy ellenfele már egy ötödik hellyel is világbajnokká válhat vasárnap. A német a minap Sky Sportsnak adott nyilatkozatában kielemezte azokat az eseményeket, melyek a vert helyzethez vezettek, de amikor a pilóták hétvége előtti sajtótájékoztatóján felvetették neki, hogy úgy érzi-e, ez a hajó már elúszott, csípőből érkezett a válasza: „Először is, még nincs vége.”



„Persze már nem annyira a mi kezünkben van, amennyire azt szeretnénk, de összességében nagyszerű évünk volt. Egyértelmű, hogy senki sem számított arra, milyen erősek leszünk az év elején, hogy milyen erősek leszünk a szezon közepén, és a szezon végén, szerintem rengeteg pozitív dolgot tapasztaltunk. Ami bántó, hogy több olyan versenyünk is volt, ahol nem is tudtunk harcba szállni, mert nem volt rá esélyünk. Még ha három keréken is, de legalább ott lehettünk volna a versenyben. A többieknek egyértelműen sikerült továbblépniük, mi azonban ott maradtunk az oldalvonalon. Ez keserű volt, a végén pedig rengeteget számított.”

„Viszont most ott vagyunk, ahol, és ahogyan mondtam, még mindig van esélyünk. Meg akarjuk nyerni a hátralévő három versenyt, és úgy érzem, sikerülhet. Ez a célunk, aztán meglátjuk, hogy mi fog történni. Szerintem a csapat hihetetlen munkát végzett azért, hogy ide kerüljünk, amelyre senki sem számított. Bebizonyítottuk, hogy szinte mindenki tévedett. Nagyon sok szó esett a tél folyamán a Mercedesről, akik ismét favoritnak számítottak, vagy a Red Bullról, a Ferrariról azonban kevesebb Remek volt, hogy ilyen erősen kezdhettünk, aztán így tudtuk folytatni is” - tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: