DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mercedes: Bottasnak „könnyebb” autóra van szüksége

A brackley-iek W08-as autója sok fejfájást okozott már az istállónak idén, de Lewis Hamilton felül tudott emelkedni a problémákon - ellenben F1-es csapattársával, aki a nyári szünet óta jelentősen elmaradt tőle.

Noha Valtteri Bottas két futamot is nyert a szezon első felében, és a Magyar Nagydíj után mindössze 19 pont volt a hátránya Lewis Hamiltonnal szemben, az azóta eltelt hat verseny alatt 87 egységre nőtt a hátránya. Azt a finn is bevallotta, hogy leginkább a gumik túlmelegedése okozott neki problémát, amely részben a W08-as nehezebb beállíthatóságából fakad - Niki Lauda úgy véli, rajtuk áll, hogy könnyebben vezethető autót biztosítsanak a nastolai számára.



„Nagyon nehéz dolga van, mert az autót nehéz vezetni” - idézte az osztrákot az Autosport. „Lewis jobban kezelte a problémákat, Valtteri azonban kevésbé. Ha egy olyan autót biztosítunk számára, melyet könnyű vezetni, és jobban tetszik neki, ismét oda fog érni. Az autónk mostani állás szerint nem kedvez a vezetési stílusának - néha még Lewis is panaszkodik hogy milyen nehéz vezetni, de hála Istennek így is képes nyerni vele. A nyomás rajtunk van, hogy könnyebbé tegyük.”

Lauda hozzátette: a tény, hogy Lewis Hamilton a mezőny legjobb pilótája, további nehézséget jelent Bottas számára. „Ő a legjobb, ez ilyen egyszerű. Mindig is jó volt, de most egyre jobb lesz. Szerintem ő a leggyorsabb manapság, ha összehasonlítjuk másokkal, egy-két tizeddel biztosan gyorsabb a többieknél” - tette hozzá a háromszoros világbajnok osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: