DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Raikkönennek „lövése sincs”, miért büntették Verstappent

A finn F1-es pilótát két kanyarral a leintés előtt sikerült megelőznie ellenfelének, de mégis a 2007-es bajnok állhatott a dobogóra - noha örül, Kimi Raikkönen nem igazán érti a büntetést.

Noha Sebastian Vettel első néhány körben látott pünkösdi királyságától eltekintve senki sem tudott beleszólni Lewis Hamilton győzelmébe, a brit mögött hatalmas csatát láthatott a közönség. Még az utolsó kör utolsó kanyarjaira is maradt izgalom, hiszen Max Verstappen a több törésből álló 17-18-as kanyarokban talált utat Kimi Raikkönen mellett. A holland a leintés után nagy elánnal tárgyalta ki a verseny eseményeit Vettellel a pihenőszobában, amikor megjelent a finn, és közölték vele, hogy öt másodperces büntetésének köszönhetően visszacsúszott a negyedik helyre.



A szankcióval sem a holland, sem édesapja, sem a Red Bull csapatfőnöke, sőt,  még Niki Lauda sem értett egyet, de a kedvezményezett Raikkönen sem igazán látta értelmét a hátrasorolásnak. „Nem tudom, hogy miért büntették meg Verstappent, vagy mi történt vele, attól eltekintve, hogy megelőzött engem az utolsó előtti kanyarban” - nyilatkozta szimpatikusan a Jégember. „Persze közvetlenül a verseny után csalódott voltam, amikor azt hittem, negyedikként végeztem, de aztán probléma volt Maxszel. Felmentem a dobogóra, de nem láttam, nem tudom hová ment.”

Raikkönen sokkal inkább magára volt dühös, amiért utat biztosított Verstappennek. „Természetesen félig meglepődtem. Láttam őt a tükrömben, és megpróbáltam annyira visszalassítani, amennyire csak lehet az azt megelőző kanyarokban. Azt hittem, sikerült eléggé levédenem a kanyart, de aztán hirtelen ott termett. Meglepődtem, hogy sikerült megelőznie engem, és dühös voltam, hogy elment mellettem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: