DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton nem számít „buta hibára” Vetteltől

Lewis Hamilton eddig az USA Nagydíj egész hétvégéjén lehengerlően szerepel, ám azzal, hogy Sebastian Vettel a második helyre kvalifikált, csökkent az esélye annak, hogy a brit már Austinban bajnok legyen.

Hamiltonnak legalább 16 ponttal kellene többet szereznie Vettelnél a vasárnapi futamon ahhoz, hogy kiegyenlítsen vele szemben a bajnoki címek tekintetében, ehhez viszont győzelme esetén is legalább a 6. helyig kellene visszaesnie a németnek, ennél pedig a Ferrari normál körülmények között bizonyosan előrébb tud végezni. Ráadásul így, hogy a német a kvalifikáció végén felrepítette a Ferrarit Hamilton mellé az első sorba, a brit már végképp nem számol azzal, hogy 2015 után ismét az Egyesült Államokban avanzsál bajnokká.

DMshRQBXcAAj6rn



„Nagyon valószínűtlen, hogy meg fog történni” - mondta erről Hamilton karrierje 72. pole-jának megszerzése után. „Sebastian remek munkát végzett azzal, hogy az első sorba hozta fel a Ferrarit. Én csak annyit tehetek, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtom, és megpróbáljuk a maximális pontot begyűjteni. De Sebastian ott van mellettem, szóval hacsak nem vét valamilyen buta hibát - amit aligha fog, hiszen négyszeres világbajnok -, akkor tovább folytatódik a csatánk a következő versenyeken.”

Vettel számára a legfőbb félnivalót bizonyára a technika jelenti majd az elmúlt két nagydíjhétvége zűrjei után, egyúttal viszont neki abban kell reménykednie, hogy Hamilton számára alakulnak majd rosszul a dolgok, hiszen ha a brit most is nyer, akkor ő mögötte befutva alighanem csak elodázni tudná a bajnokká avatását.

„A végével elégedett voltam, de kicsit hiányzott ma számomra a ritmus, különösen az első és a második szektor átmeneténél” - értékelte időmérőjét a német. „A széllel eléggé meggyűlt a bajom, de szerencsére a legvégére ráéreztem, amikor tényleg számított. Fontos volt megszerezni az első sort, mert a versenytempónk szerintem egész jó. Az időmérőkön viszont egész évben egy kis hátrányban vagyunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: