DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Megdöbbentette az újoncot az F1-es tempó

Még egy olyan tapasztalt beugró pilótát is meglep az F1 sebessége, mint a WEC-bajnok Brendon Hartleyt. Az új-zélandi elégedett pénteki napot tud maga mögött, további előrelépésre számít.

A Toro Rossóban ezen a hétvégén Pierre Gaslyt váltó pilóta előtt végeláthatatlan mennyiségű tanulnivaló van, mielőtt vasárnap rajthoz áll. Egy 50 oldalas kézikönyv bemagolása után pénteken ülhetett először Formula-1-es autóba. „Sokat tapasztaltam ma!” – idézi a 27 éves bajnok szavait az f1i.com. „Minden simán ment, különösebb hibák nélkül autóztam, szóval elégedett vagyok. Annyi mindent kellett tanulnom, hogy nem is tudtam, igazából mit várjak magamtól. Azt hiszem a nap folyamán igen nagyot tudtam fejlődni.”

hartley_austin_tororosso



Hartleynak annyi luxusa volt a gyakorlások során, hogy alig egy hónapja a WEC-ben versenyzett az austini helyszínen, így minden figyelmét az autó megismerésére fordíthatta. Ettől függetlenül vártak rá meglepetések a teljesen új környezetben. „A legnagyobb különbség [a WEC-hez képest] a tapadás, ami a Formula-1-ben valami egészen elképesztő. Teljesen meglepett” – vallotta be a Porsche gyári pilótája. „A másik kihívást a gumik jelentették – ezek is teljesen eltérőek attól, mint amikhez hozzá vagyok szokva. Viszont elég jól bántam velük, és a hosszú etapos tempóm is biztatónak tűnik. Az új gumis tempó a legfontosabb, amelyen még dolgoznom kell. Ennek az időmérő előtt még egyszer nekifutok.”

Hartley a második szabadedzésen 1,1 másodperccel kikapott csapattársától, Danyiil Kvjattól, az első edzésen viszont 1,2 másodpercet adott a Red Bull juniornak, Sean Gelaelnek. „Összességében azt mondanám, kezd összeállni. Most sok elemzés áll előttünk, és remélhetőleg holnapra egy újabb lépéssel előrébb leszünk” – zárta bizakodva.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: