DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Akár az időmérő után eldőlhet Kvjat jövője

Az orosz pilótának nem sok pályán töltött idő jutott visszatérése alkalmából eddig Austinban, és azt tervezi, hogy a kvalifikáció után tisztázni fogja helyzetét a Toro Rossóval.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Danyiil Kvjat kezd kegyvesztetté válni a Toro Rossónál: noha a Red Bull visszahívta őt Carlos Sainz helyére, hírek szerint megbízatása csak erre az egy versenyre szól. Az orosz azonban bízik benne, hogy van jövője az energiaitalosokkal. „Szerintem még mindig van lehetőség a javításra” - idézte az Autosport Kvjatot. „Ha az irány és a cél egyértelmű, és van lehetőség valami nagy dologért harcolni a jövőben, remek lenne folytatni.”



„Ha nem, és a szerepem hasonló lesz, mint eddig - egy versenyen ott vagyok, a másikon nem -, az kevésbé érdekes. Le kell ülnünk, és beszélni kell róla, és biztos vagyok benne, hogy sikerül választ találnunk. Baráti megbeszélés lesz, neheztelés nélkül.” Az orosz hozzátette, az időmérő utánig várni szeretett volna ezzel, mert nem akarta, hogy a jövője körüli ügyek befolyásolják pályán mutatott teljesítményét: „Ezen a hétvégén még nem akarok sokat tudni” - mondta Kvjat.

„Ahogy mindig, itt is folyamatosan zajlanak az események zárt ajtók mögött, nem az a helyzet, hogy csak ülök, és várok. Persze gondolok más dolgokra is, de jelenleg nem ez a megfelelő idő arra, hogy ezekről beszéljünk. Hosszú távú megállapodásom van a Red Bull-al, és amíg ez érvényes, olyan jól akarom végezni a munkámat, amennyire csak lehet. Lehet, hogy mókásan hangzik, de amíg egy jót sikerül beszélnünk egymással, addig lojális leszek hozzájuk” - tette hozzá a Toro Rosso pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: