DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Raikkönen odaszólt a kritikusoknak

Sokan nehezményezték, hogy a finn F1-es pilóta nem tudta felvenni a versenyt Sebastian Vettelel az idei szezonban, őt azonban hidegen hagyja, mit mondanak róla mások.

Az hamar nyilvánvalóvá vált, hogy Sebastian Vettel lesz a Ferrari zászlóvivője a 2017-es vb-csatában, hiszen Kimi Raikkönen egy-két kivételtől eltekintve nem tudta tartani a lépést a német pilótával. Négy versennyel a zárás előtt 99 pont közöttük a különbség a tabellán, sőt, a finn elé a remek teljesítményt nyújtó Kimi Raikkönen is befurakodott - pódiumra mindössze négyszer állhatott, német kollégája tíz dobogójával szemben.



„Véleményem szerint nem vezettem olyan rosszul” - idézte Raikkönent a Motorsport. „Hogy mit gondolnak mások, nem érdekel, tudom, mire vagyok képes. Bizonyos okokból kifolyólag néhány nap jobban sikerül a többinél. Nem lennék itt, ha nem tudnám, hogy jól és gyorsan vezetek és gyors vagyok, és hogy ott vagyok, ahol lennem kell.” A finn szerint eredményei nem feltétlenül tükrözik véleményét. „Ha csak a pontokat nézzük, akkor messze vagyok attól, ahol lenni szeretnék, ebben viszont több tényező játszik közre.”

„Amikor a csapatról van szó, azokról, akikkel együtt dolgozok, nagyon boldog vagyok. De minden nap jobbak akarunk lenni. Mindegy, melyik csapathoz mész, egyik sem úgy áll a dolgokhoz, hogy nem érdekli őt a fejlődés. Még ha nyersz is és egy-kettőben végzel, mindig van hol előrelépni. Ez egy soha véget nem érő történet itt, de több más sportágban is. Ez az év messze van az ideálistól, de próbáljuk megfelelően befejezni, hogy aztán tiszta lappal kezdjünk.”

A Ferrari rengeteg pontot veszített az utóbbi három versenyen, Raikkönen azonban nem akar kárhoztatni senkit a történtekért. „Mindig megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani. Meg kell értenünk a hibákat és ki kell javítani őket, de ez is az F1 része. Sajnos nem ez az első alkalom, és nem is az utolsó, de közös erővel megpróbálunk jobban teljesíteni” - tette hozzá a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: