DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kubica riválisa is teljesítette a hungaroringi tesztet

Szerdán véget ért a Williams ki-ki párbaja a magyar F1-es pályán: Robert Kubica keddi körözése után ezúttal Paul di Restán volt a sor, hogy meggyőzze a csapatot alkalmasságáról.

A Williams F1-es csapata zárt kapus teszt keretében próbálta felmérni, hogy vajon a lengyel versenyző, vagy skót riválisa alkalmasabb-e arra, hogy 2018-ban elfoglalja Felipe Massa ülését. A csapat szűkszavú kommünikéje szerint Kubica produktív napot teljesített kedden, de a grove-iak di Resta gyakorlásával kapcsolatban sem voltak bőbeszédűbbek: a Motorsport szerint az ex-Force India-pilóta „dolgos napon” van túl a Williams FW36-os modelljével.



Amíg Kubica augusztus elején vezethette a Renault autóját a Hungaroringen, Paul di Resta éppen nálunk tért vissza a versenyzői ülésbe négy év után, hiszen a gyomorrontás miatt távolmaradó Felipe Massát kellett teljesítenie. Bár a pilóta kiesett a futamon, teljesítményével meggyőzte csapatát, így került bele a kalapba, ahonnan - még nem tudni, mikor - Lance Stroll 2018-as társát fogja kiválasztani a Williams.

„Ezek a tesztek a 2018-as párosításunk kialakításában segítettek nekünk, a csapatnak azonban nem kell sietnie terveivel a következő szezon előtt” - tette hozzá a Williams. Egyébként nem csak Kubica és di Resta szerepel az istálló listáján, hiszen még Felipe Massának is van esélye, ahogyan Pascal Wehrlein neve is szóba került - a német azt sem tartja kizártnak, hogy F1-es lehetőség híján visszatér a DTM-be, ahol két évvel ezelőtt bajnoki címet szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: