DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Honfitársa szerint Vettelnek nincs veszítenivalója

Ha számára kedvezően alakulnak a körülmények az F1-es USA Nagydíjon, Lewis Hamilton már három versennyel a vége előtt begyűjtheti a vb-címet - Timo Glock szerint Sebastian Vettelről ezzel eltűnt a nyomás.

Az Ausztrál Nagydíjtól kezdve egészen az Olasz Nagydíj leintéséig Sebastian Vettel vezette az egyéni pontversenyt, annak ellenére, hogy több alkalommal sem neki állt a zászló a szezonban. Éppen ez az oda-vissza játék tette izgalmassá az idei világbajnokságot, de az ázsiai versenyek rettentően egyoldalúan alakultak: a Mercedes kiválósága három versenyt nyert, és egy második helyet szerzett, ellenfele dicsőségtábláján azonban egyetlen negyedik pozíció, és két nullázás szerepel.



Hamiltonnak 16-tal kell több pontot szereznie Austinban Vettelnél ahhoz, hogy már a hétvégén világbajnok legyen, ám a koronázásnak nagyobb esélye van egy héttel később, Mexikóban. Mivel a Mercedes sokak szerint innen már csak elveszíteni tudja a szezont, az F1-től 2012-ben búcsúzó Timo Glock úgy véli, az Ezüstnyilakon a nyomás, hogy behúzzák a bajnoki címeket. „Már nincs mit veszítenie” - idézte a németet Vettel esélyeivel kapcsolatban a Motorsport-Total.

„Jelenleg a Mercedesen a nyomás, hogy olyan autót biztosítsanak Lewis Hamilton számára, amely befejezi a versenyeket - a Ferrarin és Sebastian Vettelen nincs már nyomás. Csak a kötelezőt kell hozniuk. Az autó a legtöbb helyszínen jobb a Mercedesnél. Jó lett volna, ha végletekig kiélezett csatát, igazi mega-harcot látunk majd” - tette hozzá a DTM idei szezonjában hetedik helyen záró versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: