DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Button: Sosem voltunk barátok Hamiltonnal

Jenson Button jó viszonyban volt Lewis Hamiltonnal a McLarennél töltött közös éveik során, de valódi barátság sosem alakult ki köztük. Button szerint Hamilton néha furcsa volt.

Miután 2009-ben megnyerte a világbajnoki címet, Jenson Button a McLarenhez szerződött Lewis Hamilton csapattársának. Sokan féltették ekkor a címvédőt, hogy a másik brit meg fogja őt enni, főleg, mivel addigra a wokingi istálló láthatóan a 2008-as bajnok köré épült már. Ez azonban nem így történt, közös három évük alatt Button abszolút felvette a ritmust és gyakran le is győzte csapattársát.

A média mindig azt sugallta és mutatta, hogy a két brit nagyon jóban van egymással, de valójában a jelek szerint nem volt mégsem annyira tökéletes a viszony a két honfitárs között. „Rendes volt velem a magánéletben is, ezen a téren nem volt köztünk semmi gond. Ugyanakkor elég gyakran megsértődött apróságokon is” – fogalmaz Jenson Button a hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvében, amit „Life to the Limit” néven forgalmaznak majd.

Mégsem voltak annyira nagy barátok


„Ő egy kicsit úgy érezte, hogy az ő csapatában versenyzünk, nehéz volt kezelnie, hogy a tény az, hogy ketten versenyzünk itt, és ez a mi csapatunk” – taglalta a 2009-es világbajnok. „Volt közös pont a gokartos életünkben, az édesapja az én apám egyik vásárlója volt. Egyikünk sem igazán gazdag környezetből érkezett, mindketten a tehetségünkkel értük el, ahova eljutottunk végül, ellentétben néhány más F1-es pilótával” – tette hozzá Button.

„Jó volt, hogy sok időt töltöttünk együtt, időnként kibeszéltük apukáinkat. Ugyanakkor néha hosszú, kellemetlen csend honolt, és ekkor gyakran arra gondoltam: Vajon mi az, ami most kimondatlan maradt? Furcsa, de a hasonló vonásaink ellenére sosem voltunk igazi barátok. Lewis így is minden dicséretet megérdemel, mert érett gondolkodással nagyon sokra vitte és országunk remek képviselőjévé vált ebben a sportágban” – zárta gondolatait a világbajnok.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: