DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa szerint a Williams rosszabb lenne nélküle

A brazil úgy véli, csapatának az idén megkezdett úton kell folytatni, s ebbe az is beletartozik, hogy őt is megtartják – ha mégis vissza kell vonulnia, azt szeretné hazai versenye előtt megtudni.

A Williams második ülésére pályáznak jelenleg a legtöbben a Formula-1-ben: miközben Lance Stroll helye már biztos 2018-ra is az istállónál, csapattársaként már szóba hozták a visszatérésre készülő Robert Kubicát, a tesztpilóta Paul di Restát – ők ketten hamarosan a Hungaroringen tesztelnek majd –, Pascal Wehrleint és a Renault-tól elküldött Jolyon Palmert is. Mindeközben a jelenlegi versenyzőről, Felipe Massáról kevés szó esik, pedig a brazil már többször is elmondta, hogy szeretne maradni jövőre is – most azt is hozzátette, hogy a Williams rosszul járna az elküldésével:

massa-williams-2017-1_1



„Abszolút motivált vagyok, hogy folytassam. Úgy érzem, kihozom a maximumot az autóból és remekül dolgozom együtt a csapattal. Olyan irányba haladunk, amely során csak pozitívum lehet, ha változatlan marad a pilótafelállás. Ha a csapat változtat valamin, az többe kerülhet nekik, mintha engem megtartanának” – idézi Massát az F1i.com szakoldal.

Massa jó kapcsolatot ápol Paddy Lowe technikai igazgatóval, ám azzal a rutinos pilóta is tudja, hogy ez kevés a hosszabbításhoz: „A pénz is tényező ebben. Sajnos a profi versenyzők és csapatok szempontjából nem a legjobb módon. Ezért gondolom azt, hogy ha a Williams továbbra is abba az irányba halad, mint most, akkor viselkedne profi csapatként. Ha nem így lesz, más szempontokat tartanak szem előtt. Frusztráló, hogy egy csapat olyan irányba mehet el, amely sokkal rosszabb lenne neki, mintha maradna az eredeti ösvényen.”

A Williams két pilótája között jelenleg egyébként csak két pont a különbség összetettben, Massa szerint azonban ez nem fest valós képet a szezonjáról: „Azért állok ott a bajnokságban, ahol, mert három futamon is történtek bizonyos dolgok, amelyek miatt nagyjából 30 pontot buktam. Ha ezeket a pontokat, amelyeket önhibámon kívül veszítettem el, begyűjtöttem volna, akkor még a Force India pilótáival is nagy csatát vívhatnék” – vélekedett a brazil, hozzátéve, hogy amennyiben távoznia kell, azt szeretné még hazai futama előtt megtudni, hogy Interlagosban hasonlóképp elbúcsúzhasson, mint tette egy éve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: