DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Alonso: Nem számít a feltartás, így is Hamilton nyert

A Japán Nagydíj végén a győzelemért folyó csata során Fernando Alonsóra helyeződött a legnagyobb figyelem, noha nem az élen, hanem körhátrányban haladt. A spanyol szerint kár rugózni az ügyön.

Alonso önmagában véve elégedett volt a vasárnapjával, hiszen újabb rajtbüntetések után a mezőny végéről indulva kapaszkodott fel majdnem a pontszerzők közé, noha a 10. helyhez szükséges előzést már nem tudta végrehajtani Felipe Massa Williamse ellen.

alonso_1



„A 20. helyről rajtolva a 11. helyen végeztünk, ami szép felzárkózás, ráadásul egy kiállásos taktikával tudtuk véghezvinni, annak ellenére is, hogy használt gumikon kellett rajtolnom” - magasztalta a McLaren teljesítményét. „Remek munka volt mindenkitől a csapatban, és a motorcserés büntetés fényében szerintem megérdemeltük volna a pontokat. A végén aztán kicsit balszerencsésen alakultak a dolgok számunkra. Felipe szenvedett a gumikkal, de a virtuális biztonsági autó alatt lélegzetvételhez jutott, majd amikor az élen állók utolértek minket az utolsó két körre, szintén csökkent rajta a nyomás, és így meg tudta szerezni az utolsó pontot. De Austinban úja megpróbáljuk.”

Az ominózus lekörözéseknél Alonso nem cselekedett túl sportszerűen, hiszen a gumijaival küszködni kezdő Lewis Hamilton hosszabb időre beragadt mögé, a nyakán Max Verstappennel. A versenybírók vizsgálni is kezdték a spanyolt, amiért több kék zászlós jelzés után sem engedte el maga mellett a győzelemért csatázó párost.

„Hamilton állt az élen, a Red Bull pedig mögötte, és nem tudom, hogy két kanyarral többet vártam-e a kelleténél az elengedéssel, de ugyanabban a sorrendben futottak be a célba, mint amilyenben megérkeztek mögém, szóval a végeredményre nem volt nagy hatása” - mutatott rá. „De bármi is lesz a döntés, elfogadjuk, és legközelebb próbáljuk jobban csinálni.”

Az FIA pár órával a leintés után meghozta az ítéletét, eszerint a kétszeres bajnok két büntetőpont mellett egy figyelmeztetést kapott a vétségéért, a dokumentumban pedig enyhítő körülményként hozták fel, hogy a szűk suzukai pályán még a gyorsabb autók elengedése is nehézkes lehet.

Alonso végül egy mondattal a 2018-as terveire is utalt, és jónak látja az esélyt arra, hogy már a következő futam előtt bejelentse, mihez is kezd majd magával a következő szezonban. „Most van két hetünk Austinig, és jó lenne ez idő alatt meghozni a végső döntést” - mondta erről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: