DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Palmer meglepő vallomása: Ez az utolsó versenyem

Váratlanul, mindenféle hivatalos közlemény nélkül tudatta a Formula-1 követőivel Jolyon Palmer, hogy ezen a hétvégén fog utoljára rajthoz állni a Renault autójával. Mégis jöhet Carlos Sainz a helyére.

A brit versenyző idén második F1-es szezonját futja, de szinte a kezdetek óta kérdések övezik teljesítményét és maradását, hiszen tavaly Kevin Magnussen, idén pedig Nico Hülkenberg mellett nyújtott halovány formát, gyakran hibázva a kritikus pillanatokban is.

DLh9EuoUEAAfJvq



Már az idei szezonra történt maradása is némileg meglepetésként hatott, és állítólag betonbiztos szerződésének köszönhető, ami a Renault jogászait is komoly fejtörés elé állította már, miközben nyílt titok, hogy egy ideje már szabadulni szeretnének a versenyzőtől, ami így a csapaton belüli hangulatot is megpecsételte. Nemrég felreppent a hír, hogy az enstone-iakhoz már az idei évad hajrájára átszerződő Carlos Sainz érkezése fog véget vetni Palmer szezonjának, ám a spanyol végül nem igazolt át a Malajziai Nagydíjtól, ahogy arra sokan számítottak.

A Japán Nagydíj időmérőjét követően azonban a 26 éves brit egy közönségesnek tűnő Instagram-bejegyzéssel robbantotta a nagy hírt:

„A holnapi Japán Nagydíj lesz az utolsó versenyem a Renault-val. A rajtbüntetésem miatt a mezőny hátsó feléből indulok majd, de mint mindig, most is a legjobbamra fogok törekedni. Mindenkinek köszönöm az elmúlt két év során nyújtott támogatást, nagyon sokat jelentett!”

Az üzenetet a Renault hivatalos közösségi oldalai is megosztották, megerősítve ezzel Palmer szavait. 

A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a következő, austini futamtól akkor Sainz mégis megérkezik a Toro Rossótól, a faenzaiak pedig a múlt héten debütált Pierre Gaslyval, valamint a pihenőre küldött Danyiil Kvjattal fejezik be a szezont. Ez egyben azt is jelentené, hogy mivel a csapat a továbbiakban teljes állásban számít Gaslyra, a franciának nem lesz esélye harcba szállni a japán Super Formula bajnoki címéért a szezonzárón, amit az USA Nagydíj hétvégéjén éppen jelenlegi tartózkodási helyén, Suzukában rendeznek majd. A mozgolódások pontos alakulásáról azonban bizonyosan kapunk még hivatalos közleményeket a következőkben.

FRISSÍTÉS: Már meg is ejtette a bejelentést a Renault, Palmer valóban távozik, Sainz pedig érkezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: