DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem így akarta a sepangi időmérőt a Williams

A grove-i F1-es istálló egyik autóját sem tudta bejuttatni a kvalifikáció utolsó szakaszába, a csapat egyik fele azonban töretlen lelkesedéssel áll a vasárnapi verseny előtt.

Felipe Massa egy pozícióval maradt le a Q3-as indulásról, hiszen 11. helyen zárta a kvalifikáció második szakaszát - csapattársa, Lance Stroll várhatóan a 13. pozícióból kezdheti majd meg a Malajziai Nagydíjat. Amíg a brazil azon sopánkodott, hogy lecsúszott a továbbjutástól, a 18 éves kanadai szerint, ha esik, ha fúj, akkor is lehet esélyük arra, hogy előrébb verekedjék magukat a versenyen.



„Kicsit csalódott vagyok, hogy nem lehettem ott a Q3-ban” - mondta Massa szomorúan. „Tetszett az autó egyensúlya, de hogy őszinte legyek, a remek Q1 után egy nem túl tökéletes Q2 következett. Az első körömön forgalomba kerültem, amellyel időt veszítettem, másodjára pedig az autó pattogni kezdett a kettes kanyarban, elrontva a kigyorsítást. Ezek az apró problémák elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy elveszítsem a pozíciót” - tette hozzá a brazil.

„Szerintem minden rendben volt, a csapat remek munkát végzett” - folytatta csapattársa, Lance Stroll. „Az első szektor lehetett volna jobb is a gyorskörömön, de a gumik hidegebbek voltak a kivezető körön - legalább sikerült a Q2-be jutnunk. Ha holnap esni fog, innen indulva remek lehetőségek nyílhatnak előttünk, de ha száraz marad az idő, a stratégiával akkor is előrébb juthatunk, hiszen nagy szerep hárul a hátsó abroncsokra. Az első kanyar itt mindig érdekes, de csak a saját dolgunkra kell koncentrálnunk, pontokat kell szereznünk - hosszú és forró versenyre számítok” - tette hozzá a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: