DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton túl sok embernél vágta ki a biztosítékot

A Mercedes csapatfőnöke szeretné elérni Lewis Hamiltonnál, hogy tartózkodjon a politikai véleménynyilvánítástól, mivel a hét közepén kicsit túllőtt a célon egy internetes posztjával.

Nem olyan régen Toto Wolff határozottan kijelentette, hogy nem kívánja korlátozni semmiben Lewis Hamiltont, mivel az ő egyénisége igényli azt, hogy ne legyen ketrecbe zárva és mindig azt csinálhassa, amit szeret és azt mondhassa el, amit csak akar. A véleménynyilvánítással nincs is problémája a csapatfőnöknek, de szerinte a háromszoros világbajnok ezúttal túl messzire ment.

Még a hét elején nyilvánosan megvédte a békés tiltakozást, amit az amerikai NFL bajnokság színesbőrű játékosai tartanak. Donald Trump, amerikai elnök egy korábbi beszéde ellen demonstrálnak, amikor is nem állt ki a feketék emberi jogaiért egy erősen vitatható esetben. Az NFL játékosai ezért az amerikai himnusz alatt minden mérkőzés előtt térdre ereszkedve tiltakoznak.

Ezzel még nem lenne gond, de a hét második felében Lewis Hamilton az Instagramján közölt egy videót, amin egy kiskutya éppen meghág egy Donald Trumpot ábrázoló babát. Igaz, a videót hamarosan törölték, de túl sokan látták ahhoz, hogy ne legyen belőle ügy. „Én nem töröltem le és nem is szerettem volna eltávolítani” – reagált Hamilton a Sky Italia riporterének kérdésére Sepangban.

Hamilton túl sok embert hangolhat maga ellen, ha politizál


A híresztelések szerint a Mercedes utasította a pilóta közösségi média menedzserét, hogy a megosztó videót távolítsa el. „Ez nagy port felverő, nagyon megosztó történet. Semmiképpen nem szeretnék belekeveredni a politikába. Lewis érzései nagyon erősek az emberi jogok tekintetében és ezt akarta megmutatni, de át kell gondolnia, miket közöl az Instagramon” – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Megértem az érzéseit természetesen. Az Egyesült Államokban az egyik legfontosabb dolog, hogy jogod van kifejezni a véleményedet. Úgy vélem azonban, hogy a sportért vagyunk itt, a sportnak pedig egyesítenie kellene az embereket, sajnos a világban nem mindenhol történik így. Én is szeretnék ebben példát mutatni és nem fűzni kommentárt a politikához” – tette hozzá Wolff.

A Mercedes azonban valószínűleg hiába utasítaná Hamiltont, hogy tartsa magát távol a politikától. „Minél inkább korlátozni szeretnéd őt, annál rosszabb hatása lesz a teljesítményére. Sosem zárhatjuk ketrecbe, nála ez nem működne” – zárta gondolatait a csapatfőnök.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: