DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Mercedes továbbra sem elégedett az autójával

Lewis Hamilton pole-pozíciója ellenére úgy látják a brackley-i F1-es alakulatnál, hogy még mindig van miben fejlődniük annak érdekében, hogy tökéletes magabiztossággal tudják bevenni az előttük lévő akadályokat.

Lewis Hamilton minimális különbséggel hódította el az első rajtkockát Sepangban, Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója azonban mégsem volt teljesen elégedett szombati teljesítményükkel.

„Csodálatos kör volt, remekül össze tudta rakni” - nyilatkozta az osztrák a Sky Sportsnak. „De mégis hiányérzetünk van, hiszen az autónk nem volt jó. Egész hétvégén nem sikerült a megfelelő tartományba vinni a gumik hőmérsékletét, amikor viszont megjöttek a felhők, és lehűlt a pálya, hirtelen gyorsabbak lettünk. Gyors válaszokat kell találnunk erre.”



„Talán nem kellene alábecsülnünk a vezetési tényezőt. Ezeket az autókat nagyon nehéz vezetni, és fontos, hogyan építed fel a kört az utolsó szakaszig - (Lewis) egész hétvégén fejlődött, akárcsak Szingapúrban. Meg kell próbálnunk megérteni, hogy mi történt, nem hinném, hogy a fejlesztés lenne a ludas (Valtterinél).”

„Szerintem remek aerodinamikai újításunk van, bár nem vagyunk biztosak benne. A harmadik edzést követően úgy döntöttünk, hogy nem tesszük fel Lewisnak az új beállítást, hiszen trükkös lett volna. Az adatok alapján jónak bizonyul, így valószínűleg Japánra fel fog kerülni” - tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: