DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Új festést kap jövőre a Renault

Az enstone-i alakulat F1-es visszatérése óta ragaszkodott a sárga színhez, most azonban erősen gondolkozik azon, hogy radikális változtatást eszközöl festés terén.

Amikor a Renault 2016 januárjában bemutatta „új” autóját Párizsban, a modell éjfeketébe burkolózott, és így is vett részt a szezon előtti teszteken Barcelonában. Sejteni lehetett azonban, hogy a külső meg fog változni Melbourne-re, és így is történt: Eddie Jordan régi autóit idézte meg az R.S. 16-os kanárisárga festése. Erre az évre több feketét kapott az autó, 2018-ra azonban újabb változásokat eszközölhetnek Enstone-ban.



Az F1-es csapat testvéralakulata, a Formula-E-ben szereplő Renault e.dams nemrég tette közzé a 2017-2018-as szezonban használt festését, amely némi feketét, egy leheletnyi fehéret, valamint sok-sok világoskéket tartalmaz - utalva az elektromos Renault-k színére. A gárda folyamatosan maga mögött hagyta a sárgát a festésből, és könnyen lehet, hogy ez a „sors” vár Nico Hülkenberg és Carlos Sainz leendő versenygépére is.

„A Forma-1 és a Formula-E közötti együttműködést tükrözi a borítás” - idézte az F1i.com Cyril Abiteboult, a Renault ügyvezető igazgatóját. „A Renault-e.dams új festése előirányozza a Forma-1-es fejlődésünket a 2018-as szezonra” - tette hozzá, ennek alapján pedig nem nehéz kitalálni, hogy az R.S. 18-as is „bekékül” majd.

Amikor a Renault gyári csapatként szerepelt a Forma-1-ben, a sárga mindig kiemelt szerepet játszott a borításon, legyen szó a 70-es évek végének, 80-as évek elejének behemótjairól, a kétezres évek világbajnoki címeket is szerző modelljeiről, vagy a tavalyi visszatérés óta használt két versenygépről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: