DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Jövőre érkezik az Aston Martin Red Bull Racing

Bejelentést tett a Milton Keynes-i csapat és autógyártó partnere: szorosabbra fűzik technológiai együttműködésüket, és a Red Bull nevében is meg fog jelenni a márka.

A korábbi feltételezésnek megfelelően szorosabbra fűzte együttműködését a Red Bull és az Aston Martin, melynek logója eddig is szerepelt az autó karosszériáján: a brit autómárka a Formula-1-es csapat innovációs partnerévé és névadó szponzorává válik, a csapat neve 2018-tól Aston Martin Red Bull Racing lesz – hasonlóan szerepelt az elnevezésben korábban az Infiniti.

Az együttműködés értelmében új technológiai center nyílik a Red Bull Milton Keynes-i főhadiszállásán, amely 100 munkahelyet teremt. Itt fejlesztik majd a két cég új közös szuperautóját, az Adrien Newey nevével fémjelzett Valkyrie utódját.



„Innovációs partnerségünk az Aston Martinnal az első nap óta úttörő jellegű” – kommentálta a bejelentést Christian Horner csapatfőnök. „Miután közösen megálmodtuk és létrehoztuk a feltűnően sikeres Aston Martin Valkyrie-t 2016-ban, idén kibővítettük kapcsolatunkat, most pedig örömmel erősítjük tovább a partnerséget. A csapatot ezentúl, 2018-tól Aston Martin Red Bull Racingként láthatjuk majd. Emellett az Aston Martin több mint 100 dolgozója munkába áll új centerünkben Milton Keynes-ben, amelynek köszönhetően újabb különleges, szintén innovatív projekteken dolgozhatunk együtt.”

A várakozások szerint az együttműködés végkifejlete az lehet, hogy az Aston Martin látja el motorokkal a Red Bullt, amelynek a Renault a hírek szerint már csak jövőre fog erőforrást biztosítani. Az Aston Martin beszállásának azonban csak az új szabályrendszerben, 2021-től lehet értelme. A cég részéről nyíltan elismerik, foglalkoztatja őket a motorfejlesztés, de csak bizonyos feltételek teljesülése esetén.

„A névadó együttműködés innovációs partnerségünk következő logikus lépése” – mondta Andy Palmer vezérigazgató. „Az erőforrásról szóló egyeztetések fontossággal bírnak számunkra, de csak megfelelő körülmények esetén. Nem szándékunk belépni egy motorháborúba, amelynek költségeit vagy próbapadon töltött óráit semmi nem korlátozza. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy az FIA képes megalkotni a megfelelő közeget, amelyben mi is szeretnénk szerepelni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: