DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamiltont nem érdekli Schumacher hét vb-címe

A brit pilóta idén már átadta a múltnak a német egyik rekordját, de mi a helyzet azzal, hogy a legnagyobb csúcsot is meghódítsa? Bár Lewis Hamilton élvezi az F1-et, nem ez hajtja előre.

A Mercedes 32 éves versenyzője Belgiumban beállította, Monzában megdöntötte Michael Schumacher pole-pozíciós rekordját, az eredménylista legikonikusabb részét pedig legkorábban 2020-ban érheti utol, feltéve, ha addig minden évben világbajnok lesz. A brit korábban már nyilatkozott jövőbeli terveiről, most pedig a német klasszis csúcsaira tért ki legutóbbi nyilatkozatában. „Hogy őszinte legyek, lépésről lépésre haladok előre. Egyszerre még egy világbajnoki címet is nagyon nehéz megnyerni, nemhogy a negyediket” - idézte Hamiltont a Motorsport.



„Ez egyértelmű számomra. Ki tudja, hogy egyáltalán közel férkőzhetünk-e Michaelhez? Hét bajnoki cím - személy szerint nem hoz lázba az üldözése” - mondta a brit, hozzátéve, hogy jobban élvezi a Forma-1-et mint valaha. „Imádom a vezetést, szerintem jobban csinálom, mint eddig bármikor. Most érzem magam igazán teljesnek, amely nagyszerű érzés. Élvezem a kihívást - a tény, hogy hasonlóan erős az autónk a Ferrarihoz, és néha a Red Bullhoz képest, remek lehetőséget nyújt arra, hogy bizonyítsd a képességeidet, és hogy dolgozz a gyengeségeiden.”

„De minden szezon végén el kell, hogy gondolkozz a jövődön. Felállítottam egy ötéves tervet, de ez minden évadban változik.” Hamilton Monzában szerezte meg F1-es karrierje 60. diadalát, de még 32 kellene neki ahhoz, hogy megdöntse Schumacher 91 futamos, 2006 óta fennálló csúcsát. „Egyre izgalmasabb azon dolgozni, hogy megszerezd a győzelmet. A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket, és egy napon valakinek sikerül majd. De hogy én leszek-e az, azt nem tudom megmondani.”

Szavazz, Hamilton melyik Schumacher-rekordot fogja megdönteni hamarabb?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: