DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az FIA elnöke a médiára is számít az F1 jobbá tételében

Bár a sajtó munkatársait sokszor tehernek érzik a száguldó cirkuszban, a Nemzetközi Automobil Szövetség első embere nyitott a tőlük származó ötletekre is.

A francia sportdiplomata már nyolc éve irányítja a világ legnagyobb autós szervezetét, és elődeivel ellentétben kevesebb energiát fordít a Forma-1-re, hiszen ideje nagy részét a biztonságos közlekedés népszerűsítése köti le. Ennek ellenére örül annak az iránynak, amerre a Liberty Media vezetésével halad a sportág: „Élvezem a közös munkát Chase Carey-vel, Ross Brawnnal és Sean Bratchesszel” - idézte a Motorsport-Total Todtot, aki dicsérte az F1-vezérigazgató vezetését, Bratchest pedig „innovatív figurának” nevezte.



„Minden nagyszerűen működik” - folytatta a francia, amely mintegy kritikaként is hangozhat a Bernie Ecclestone-féle éra felé, de Todttól távol áll az ilyesfajta egymás mellé állítás. „Nem akarok összehasonlításokat végezni, ezért óvatosan kell bánnom az ilyen kérdésekkel” - mondta, hozzátéve, hogy semmi köze sem volt a 86 éves üzletember eltávolításához sem személyes, sem pedig testületi szinten.

Ami viszont a jövőt illeti, Todt szorosabban szeretne együtt dolgozni a média munkatársaival a sportágban és azon kívül is. „Számomra ti (az újságírók) is a csapat részei vagytok, és együtt életeket menthetünk meg” - utalt az egykori Ferrari-csapatfőnök a közúti biztonságért zajló kampányra. „A média számára nincs megtiltva, hogy jobbá tegye az F1-et, tisztelek minden véleményt, és ha együttműködünk, erősebbek lehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: