DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Jó ismerni Vettel gyenge pontjait

A világbajnoki pontverseny éllovasa még nem hibázott az idei szezon során, ellenben ferraris riválisával, aki már kétszer is rossz döntést hozott kulcshelyzetben.

A Szingapúri Nagydíj előtt Lewis Hamilton folyamatosan azt hajtogatta, hogy csodára lenne szüksége ahhoz, hogy legyőzze a Red Bullt és a Ferrarit a versenyen, s miután megelőzte Daniel Ricciardót, a többiek akaratukon kívül kitakarították az utat a háromszoros világbajnok számára.



A brit idei hetedik győzelméig menetelt, és Sebastian Vettel kiesésének köszönhetően már 28 pont az előnye a tabellán. A Mercedes alacsonyabb leszorítóerőt igénylő pályákon mutatott tempója, és a pilóta jelenlegi formája alapján egyelőre biztosabb Hamilton bajnoki címe, ráadásul mellette szól, hogy nem hibázott még idén.

Néhány nappal délkelet-ázsiai versenyt követően a Mercedes-pilóta a Jonathan Ross Show vendége volt az ITV-n, ahol többek között elmondta, meddig akar versenyezni a Forma-1-ben, de kitért Vettellel folytatott világbajnoki harcára is. „Jó, hogy megismerhettem néhány gyenge pontját ebben az évben” - utalt Hamilton a német bakui megmozdulására, és szingapúri, szükségtelen balra húzására, amely a rajtbalesethez vezetett.

Persze a brit ezt nem támadásként intézi riválisa felé, hozzátéve, hogy nem más balszerencséjéből akar profitálni. „Kulcsfontosságú, hogy tiszteld a riválisodat. Sebastian hihetetlen sportoló, és az egyik legjobb pilóta, akit ismerek. Ha valaki nyerni akar, az azért van, mert keményen megdolgozott érte.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: