DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A McLaren tisztázta, szóba kerültek-e a Ferrari-motorok

Bár a Mercedes volt az elsődleges vágyuk, a wokingi F1-es alakulat a Renault-nál kötött ki - hetekkel korábban azonban az is szóba került, hogy a Ferrari erőforrásait fogják megszerezni maguknak.

Bár az utóbbi évek eredményei ezt nem tükrözik, a Ferrari és a McLaren ősi riválisoknak számítanak a Forma-1-ben: a megszerzett egyéni világbajnoki címek aránya 15-12 közöttük, ezzel természetesen az élen állnak, míg a konstruktőri pontversenyt 16, illetve 8 alkalommal sikerült elhódítaniuk. A nyár folyamán azonban szóba került, hogy a McLaren katasztrofális motorhelyzetét a vörösök fogják orvosolni, méghozzá Alfa Romeóra keresztelt erőforrásokkal, így a Ferrari-elnök Sergio Marchionne vágya is teljesült volna a legendás márka visszatérésével.



Zak Brown, a wokingiak első embere most azonban sietett tisztázni a helyzetet: „Soha nem tárgyaltunk a Ferrarival” - nyitotta fel a kétkedők szemét az amerikai. „Mivel mindkét márka aktív a közúti autógyártásban, nehezen lenne elképzelhető a McLaren-Ferrari együttműködés.” No de mi a helyzet a korábban oly erősen emlegetett, de végül meg nem valósult Mercedes-megállapodással? „Nem akarok részletekbe bocsátkozni” - folytatta Brown.

„Végső soron olyan megegyezésről volt szó, amely nem valósult meg, Csalódott vagyok emiatt, hiszen nagyszerű lett volna számunkra, de ez csak egy volt a lehetőségek közül.” A Mercedes bizonyára azért játszott el ügyfélprogramja kiszélesítésével, hogy megtartsa a Forma-1 vonzerejét. „A különböző érdekeltségű gyártók mindig is segítették egymást az évek során” - tette hozzá az amerikai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: