DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen egyre csalódottabbá válik

A Red Bull F1-es pilótájának komoly esélye lett volna arra, hogy megszerezze idei első győzelmét Szingapúrban, ám a rajtbaleset megakadályozta ebben - szerinte az év legjobb lehetőségét szalasztotta el.

Noha a Ferrari továbbra is fenntartja álláspontját, azaz hogy Max Verstappen volt a hibás a szingapúri incidensért, szinte mindenki más a Sebastian Vettelt okolja. A verseny után maga a holland is így vélekedett, sőt, zokon vette, hogy riválisa nem ment oda hozzá bocsánatot kérni a kedélyek lenyugvását követően. Az egyszeres futamgyőztes elkeseredetten látja csapata esélyeit a következő versenyeket illetően, hiszen amikor arról kérdezték, hogy lesz-e még esélye a Red Bullnak idén, így válaszolt: „Nem leszünk olyan erősek, mint ezen a pályán.”



Arra sem reagált túl pozitívan, amikor felvetették neki, hogy a Daniel Ricciardo bakui meglepetés-diadalából kiindulva akár Abu Dhabiban is esélyük lehet-e: „Nem, ott túl sok az egyenes. Ez volt a legjobb esélyünk arra, hogy futamot nyerjünk - és nem történt meg. De az egész év nem az én akaratom szerint alakult. Talán még többször kellene ilyennek történnie, és még több évnek kell eltelnie ahhoz, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogyan szeretném.”

Verstappen hétvégi kiesése már a harmadik volt idén első körös baleset következtében, de úgy véli, nincs értelme szükségtelen frusztrációval emésztenie magát, olyan események miatt, melyek felett nincs irányítása. „Így nőttem fel. Nem engedték, de nem is csináltam ilyet: különösen olyan helyzetben, ahol magadtól semmit sem tudsz tenni, hiszen szükségtelen. Ha a bajnoki címért harcolsz, és az utolsó versenyen te magad dobod el az esélyt magadtól, az teljesen más. Akkor elhajíthatsz valamit, hogy kierezd a gőzt, de én nem ebben a helyzetben vagyok. Semmi rosszat nem csináltam, ez egy olyan év, ahol minden balul sül el vasárnaponként.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: