DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Semmi kétség, ez volt életem legjobb versenye!

Az álló- és hullócsillagok versenyén a spanyol F1-es pilóta előbbi csoportba tartozott Szingapúrban - nemcsak legjobb eredményét elérve, hanem állítása szerint legerősebb versenyzését produkálva.

Miután Carlos Sainz nehezen rugaszkodott el a 10. helyről, senki sem hitte volna, hogy a hispán a dobogósoktól alig lemaradva a negyedik helyen zár Szingapúrban, élete legjobbjaként, pedig így történt. A Toro Rosso pilótája remekbe szabott versenyt futott, hiszen amíg a mögötte haladók ultralágy abroncsokkal majd’ letolták a pályáról, ő rendíthetetlenül tartotta pozícióját szuperlágy gumikon.



„Ez volt a legjobb, efelől semmi kétség” - idézte Sainzot az Autosport, amikor arról kérdezték, hogy ezt nevezné-e a legjobb versenyének a Forma-1-ben. „Nagyszerű tempóm volt az esőben, a használt és új intereken is. Amikor sikerült magam mögött tartanom az ultralágyakon jövőket, az volt életem legjobb etapja az F1-ben. Negyedikként végeztünk, ez hihetetlen, nem is gondoltunk rá.”

Sainz elmondta, hogy a csapat, nem pedig a saját döntése volt, hogy szuperlágy abroncsokat tesznek fel autójára az utolsó kiállás során. „Mondjuk azt, hogy ez belekerült némi pluszmunkámba a szakasz elején. Mire sikerült felmelegíteni őket, [Nico] Hülkenberg átugrott minket a használt intereken. Amikor pedig Checót [Perez] kellett magam mögött tartanom, időmérős köröket autóztam.”

A spanyol egyike volt azon hét versenyzőnek az első tízben, akik átmeneti gumikon rajtoltak - gyenge rajtja ellenére Sainz megnyugodott, amikor megtudta, hogy Hamilton is hasonló gumikon köröz az élen. „Tudtam, hogy nagyon hosszú a verseny. Amikor elmondták, hogy Hamilton is azokon van, magabiztosabbá váltam, hogy nem vagyok egyedül” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: