DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen saját kezébe vette karrierjének irányítását

A finn F1-es pilóta a Belga Nagydíj előtt hosszabbított a Ferrarival, menedzsere azonban már korántsem rendelkezik akkora befolyással karrierjében, mint néhány évvel ezelőtt.

Kimi Raikkönen 2018-ban a 16. szezonját fogja megkezdeni a Forma-1-ben, a nyolcadikat Ferrari-pilótaként. Míg korábban menedzsere, Steve Robertson egyengette pályafutását, a mezőny legidősebb versenyzője mostanság egymaga intézi ügyeit, és a brit csak akkor szól bele az üzleti dolgokba, ha azt a finn úgy kívánja.



Sőt, Roberston azt mondta, hogy nem kellett nagy erőfeszítés ahhoz, hogy Raikkönen 2018-ra is aláírjon Maranellóban. „A folyamat nagyon egyszerű volt, hiszen a szerződést négy évvel ezelőtt írtuk alá” - nyilatkozta a menedzser a finn MTV-nek. „Nekem nem volt sok dolgom, hiszen a Ferrari szerette volna Kimit még egy évre. Én tárgyaltam az eredeti szerződésről, az újabb megállapodás pedig mindössze egy plusz oldalt jelent.”

Nem ez az első eset, hogy a Jégember saját kezébe vette karrierjét, hiszen az idei évre szóló kontraktusát is maga harcolta ki tavaly júliusban, melyre anno szintén Robertson hívta fel a sajtó figyelmét. „A szerepem már nem ugyanolyan, mint régen, csak akkor vagyok itt, ha Kiminek szüksége van rám. Nem járok gyakran versenyekre, csak ha kell, de persze követem, hogy mi történik Kimivel” - tette hozzá a menedzser.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: