DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Raikkönen maga tárgyalta ki szerződését

Hosszabbítása kapcsán kiderült, a Ferrari finn F1-esének diplomáciai érzéke sem utolsó. Menedzsere árulta el, neki alig volt szerepe a megállapodásban, melyet Raikkönen egyetlen nap alatt nyélbe ütött.

Nyilvánvaló, hogy az előzetes egyeztetés sokkal hosszabb ideig folyt, múlt héten azonban egészen felgyorsultak az események Kimi Raikkönen szerződéshosszabbítása körül. Már Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke is elárulta: miután Sergio Marchionne elnök rábólintott a pilóta maradására, rövid úton megegyeztek a feltételekről, aláírták a szerződést, amelyet aztán azonnal be is jelentettek. A finn versenyzőt hosszú ideje menedzselő Steve Robertson további részleteket árult el.



„Az egyezséget Kimi teljes mértékben saját kezűleg intézte” – mondta Robertson a Turun Sanomat lapnak. „Csütörtökön hívott fel, hogy elmondja, a Ferrari folytatni akarja vele. Arra kért, hogy intézzem az ügyvédeket a papírmunka miatt. Minden egyetlen nap alatt történt meg, és csupán pár kulcsember vett részt a tárgyalásokban.”

Bár az üléssel kapcsolatban – akárcsak egy évvel korábban – számos nevet megemlítettek, Kimi Raikkönen több nyilatkozatban egyértelművé tette, nem tervez visszavonulni, maradni akar a sportban. A 36 éves pilóta már év elején elhatározta, 2017-ben is a Formula-1-ben lesz: „Kimi tavasszal mondta meg nekem, hogy folytatni akarja. Fantasztikus, hogy az álma tovább tart, igazán örülök neki” – mondta a menedzser, akinek túl sok szerepe nem volt ebben.

A hosszabbítás hétvégéjén Raikkönen ötödik helyet gyűjtött a Brit Nagydíjon, a Ferrari szezonjának leggyengébb versenyén. Bár csapattársát, Sebastian Vettelt mind az időmérőn, mind a futamon legyőzte, legszívesebben elfelejtené Silverstone-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: