DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Vettel nem jelentene problémát

A holland F1-es pilótát 2019-ig köti magához a Red Bull, utána azonban szabad a vásár - maga az érintett sem zárta ki, hogy egy szép napon Maranellóban fog kikötni.

A Szingapúri Nagydíjon nem javult Max Verstappen célba érési statisztikája: az évad 14. futamán idei hetedik kiesését is elkönyvelhette, harmadik alkalommal rajtbaleset miatt. A holland a Ferrarikkal akadt össze, ezúttal önhibáján kívül, de természetesen magára haragította a vörösök rajongótáborát. A versenybírák senkire sem róttak ki büntetést, a Ferrari azonban nem kért bocsánatot elhamarkodottnak tűnő, Twitteren megosztott véleménye miatt, mintegy legitimálva drukkerei felháborodását.



A paddockban nyílt titok, hogy a Verstappen-család világbajnoki címre esélyes autót akar kiharcolni magának, és a pályán tapasztalt sokadik csörte sem tántorítja el a pletykagépezetet, hogy összeboronálják a 19 éves pilótát a Ferrarival. Sőt, most maga a holland nyilatkozott a lehetőségről. „Még nem akarok gondolni erre, hiszen a Red Bullnál vagyok” - vélekedett a holland, akit szerződése 2019-ig köt a Milton Keynes-i istállóhoz.

Sebastian Vettel legalább 2020-ig, Kimi Raikkönen pedig legalább a következő szezon végéig a csapat tagja marad, így akár arra is van esély, hogy Verstappen váltsa a finnt, ha a Scuderia búcsút int eddigi utolsó világbajnokának. „Szerintem jól döntöttek, három év remek számára” - utalt a holland Vettel szerződéshosszabbítására. De vajon örülne-e neki, ha egyszer csapattársak lennének? „Hogy őszinte legyek, nem számít, ki van a garázs másik oldalán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: