DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas máris Vettelt vette célba

A Szingapúri Nagydíj történéseit követően már a Mercedes másik pilótája, Valtteri Bottas is a négyszeres világbajnok vérére szomjazik, egy meglepetésdobogó után Sebastian Vettelt csípné el az összetettben.

Valtteri Bottas talán maga sem gondolta a Szingapúri Nagydíj rajtja előtt, hogy ennyire könnyedén az első háromban tud majd végezni az ázsiai helyszín szélsőséges körülményei között. A kvalifikáció végéig bevallottan csak küzdött a tempóért, így az időmérőn is mindössze hatodik helyet szerezve vágott neki a vasárnapi éjszakának. A rajtot követő káoszból közvetlenül nem tudott profitálni, ám a Danyiil Kvjat miatti biztonsági autós fázis alatt jól taktikázva hamar a harmadik helyen találta magát. A Mercedesszel újabb egy évre leszerződött finn következő vágya a német bajnok befogása.

bottas_dobogo_szingapur



„Sok futam áll még előttünk, bőven van még lehetőségünk, így természetesen Sebastian Vettel a következő célpont” – idézte szavait a gpupdate.net. Vettel kiesésével jelentőset faragott hátrányából a 28 éves pilóta, 23 pontra közelítette meg a németet. „Kiválóan sikerült a kármentésünk, ami jó érzés. Nyilvánvalóan szerencsések voltunk, de azt kell mondjam, az autóm jobban teljesített, mint vártam. Bár az esőben nem volt ideális a tempóm, de szárazon egész jól ment” – vallotta be.

A kettős dobogó több annál, mint amire Szingapúrban reálisan számíthatott a Mercedes, így természetesen Bottas is elégedett az elért eredménnyel. „Ezt el tudjuk fogadni. Bár nem kettős győzelem, de egy számunkra olyan nehéz pályán, mint ez, a jelenlegi eredmény is tökéletes. Jár a csapatnak a köszönet.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: