DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Ricciardo érzi a győzelem szagát, de tart a Ferraritól

Pályacsúcsot javított nappal és éjszaka is a Red Bull versenyzője. A Ferraritól javulásra számít, ám megérzése az, hogy a leggyorsabb a hétvége további részében is csapata marad.

A Szingapúri Nagydíj péntekje Daniel Ricciardo napja volt: az ausztrál versenyzőt nem lehetett megverni sem az első, sem a második szabadedzésen: utóbbin 1:40,852-vel állított fel új pályacsúcsot. A Red Bull versenyképes tempóját tükrözi, hogy csapattársa, Max Verstappen harmadik és második helyeket szerzett, ám Ricciardo még őt is rendesen elverte, 0,556 másodperc volt előnye ultralágy abroncson a délutáni tréningen.

„Amikor idejöttünk, tudtam, hogy remek autónk van. Felkészültnek érzem magam, éppen ezért nem lepett meg a mai teljesítményünk. Fontos, hogy ugyanezt tartsuk holnap is, de igencsak hiszek abban, hogy elöl tudunk maradni egész hétvégén” – nyilatkozott magabiztosan a második tréning után Ricciardo a nyilvánosságnak.



A Red Bull teljesítménye némileg meglepő annak fényében, hogy a hétvége előtt legtöbben a Ferrarit tartották Szingapúr fő esélyesének. Az olasz csapat a második szabadedzésen csak a középmezőnyben végzett, miután egyik versenyző sem tudott időmérős szimulációt teljesíteni: „Seb délelőtt még ott volt (a második helyen), így azt hiszem, össze tudják szedni magukat. Hogy délután milyen programot követtek, azt nem tudom, de holnap biztosan szorosabban leszünk. Én azonban arra számítok, hogy továbbra is azon a helyen maradunk, ahol vagyunk.”

Ricciardo nevetett a sajtóhír hallatán, mely szerint a Renault nem Carlos Sainz, hanem az ő szolgálatait szerette volna megszerezni a Renault-tól a McLaren és Honda szakítása révén kibontakozó láncreakció részeként: „Ez nem lep meg, jóképű vagyok és gyors” – tréfálkozott a feldobódott ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: