DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Hamiltont nem érdekli Bottas szerződéshosszabbítása

A Mercedes szerdán bejelentette, hogy újabb egy évre kötelezték el magukat a finn F1-es pilóta mellett, a brit pedig elmondta, mennyire befolyásolhatja ez az idei szezon további eseményeit.

Nem okozott nagy meglepetést, hogy a Mercedes meghosszabbította érvényben lévő szerződését a kétszeres futamgyőztes Valtteri Bottasszal, az viszont annál inkább, hogy újfent egy évvel. A brackley-i alakulat bizonyára nem akar lemaradni a pilótapiaci körforgásból, ugyanis több versenyzőnek is akkor jár le a kontraktusa. Például Daniel Ricciardónak, akit korábban már szóba hoztak a csapattal, és csak olaj volt a tűzre az ausztrál egyik nemrégi nyilatkozata, melyben elmondta, hogy a Red Bullnak vb-esélyessé kell válnia ahhoz, hogy meggyőzzék a maradásról.



De 2018 végéig szól Lewis Hamilton szerződése is: a brit pilóta második hároméves ciklusának ér majd a végére, s bár korábban ő maga hozta fel, hogy a Ferrari álmai csapata, semmi oka sincs arra, hogy ne a csillagosokkal folytassa tovább az azt követő időszakban is. A Szingapúri Nagydíj sajtótájékoztatóján az újságírók természetesen kíváncsiak voltak arra, hogy Bottas hosszabbítása mennyire befolyásolja az idei szezon végkimenetelét, a brit azonban egyszerű választ adott a feltett kérdésre.

„Nem hinném, hogy ez változtatna az idei szezon menetén” - mondta Hamilton. „Ez nem változtat a munkámon, vagy azon, hogy mit kellene csinálnom. Ennek a döntésnek semmilyen hatása sincs rám. Az biztos, hogy ez számára remek érzés, hogy maradhat a helyén 2018-ban is, de nem hinném, hogy bármi is változna a bajnokság szempontjából.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: