DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Ocon végre eleget aludhat

A Force India F1-es pilótája Szingapúr varázsáról beszélt, ám azt is megtudtuk, legszívesebben mennyit aludna a versenyhétvégéken.

Kiváló szériában van a fiatal francia pilóta: a Monacói Nagydíjon kívül minden egyes idei versenyhétvégén pontot szerzett, így mindössze három egységre van lemaradva a tőle jóval tapasztaltabb csapattársától, Sergio Pereztől. Ez a teljesítmény kora mellett a Perezzel való rendszeres összetűzések miatt is egészen elképesztő. Kiemelkedő szériáját egy olyan helyszínen folytathatja, ami közel áll ízléséhez. 

ocon_manor_szingapur

Ocon a szingapúri éjszakában, még a Manor színeiben


„Van valami különleges Szingapúrban” – nyilatkozott az F1 egyik nagy reménysége. „Magával ragadó a hangulat, a szurkolók és a vendégek pedig az egész futamot átbulizzák. Különleges a lámpafények alatt versenyezni, másrészt viszont fizikailag nagy kihívás ez a futam. Forró és párás, nagyon sok folyadékot veszítesz vezetés közben. Ez egy azon helyszínek közül, ahol az autóban mindennek tökéletesnek kell lennie – sokat szenvedsz, ha rossz pozícióban ülsz, vagy valami baj van az üléseddel.” Ahogy mások, így ő is komoly fizikai tréninggel készül a hétvégére. „A lehető legjobban megpróbálsz felkészülni ezekre a napokra. Forróságban edzel, és igyekszel maximum teljesítményt kihozni a testedből.”

Az ázsiai helyszín 6 időzónára van a csapatok által megszokottól, ám éjszakai verseny lévén Szingapúrban az általában külön kihívást jelentő jet lag helyett az éjszakába eltolt időbeosztás jelenthet problémát. Ocon ezt örömmel veszi, hiszen így megkapja azt az alvásmennyiséget, amire vágyik. „Rám nincs hatással ez a furcsa menetrend. Tetszik, hogy magunkkal hozzuk az európai ütemezésünket: későn kelünk fel, a napok rövidebbek, így többet aludhatunk. Ez a kedvenc időbeosztásom, Szingapúrban megkaphatom a napi 12 órámat!”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: