DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Hamilton elmondta, miben különböznek a versenyzők az átlagemberektől

A brit F1-es pilóta kora ikonja és bálványa, véleményére pedig akkor is oda kell figyelni, ha nem feltétlenül értünk vele egyet - egyik legutóbbi interjújában elmondta, hol változtatna a szabályokon.

A Forma-1-es mezőny nagy része meg van elégedve az idei autókkal, hiszen az autók valóban agresszívebben festenek, mint elődeik, gyorsabbak is, egyedül az üzemanyagspórolás terén nem változott semmi, amelyre nemrég Carlos Sainz világított rá. Amikor két éve megjelentek az idei modellek első grafikái a sajtóban, mindenki elismerőn csettintett - habár a fantázia ezúttal is jobb dolgokra volt képes a valóságnál, összességében nem panaszkodhatunk a 2017-es autókkal kapcsolatban.



A Forma-1 múltját mindig is példaként maga előtt lengető Lewis Hamilton sincs másképp ezzel, ám ő némileg kozmetikázna a helyzeten: mivel a kilencvenes években szívta magába a sportág illatát, az akkori modellek, valamint példaképe, Ayrton Senna egykori versenygépei jelentették számára az etalont, és ez ma sincs másként. „Azt kívánom, bárcsak olyan autóink lennének, melyek megtartják a jelenlegiek sebességét, de külsőre a korábbi generációkat idézik” - mondta a háromszoros világbajnok az RTL-nek.

De nem csak a külcsíny hozná lázban a Mercedes versenyzőjét. „Szerettem a manuális váltót, a mai ketyeréket viszont nem igazán.” Hamilton szerint biztonság terén hatalmasat lépett előre az F1 az akkori időszak óta, bár azért szeretné, ha megmaradna a veszélyérzet a sportágban. „Engem az úgynevezett ’hűha-dolgok’ töltenek el örömmel igazán, például a sziklamászás, a motorozás, és így tovább. Persze a biztonságra kell törekednünk, de a veszélyérzetnek is van helye. Ez különböztet meg minket azoktól, akik nem versenyeznek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: