DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 14. vasárnap
F1

„A Porsche hatalmas érték lenne az F1-nek”

A száguldó cirkusz világa egyöntetűen örömmel fogadta a német gyártó érdeklődését a sportág iránt, hiszen a 2021-től tervezett motorszabályokkal éppen ez volt az egyik célja a szabályalkotóknak.

Amióta bevezették a V6-os, turbó-hibrid motorokat az F1-ben, a sportág egyes résztvevői azóta folyamatosan panaszkodnak azok miatt: drágák, csendesek, túl bonyolultak, manapság pedig a rajtrácsbüntetések kapcsán emlegetik az erőforrásokat. A Forma-1 vezetősége a sportágban résztvevő, és külsős gyártókkal együtt idén kezdett el tárgyalni az új motorok kialakításáról, melyeket várhatóan 2021-től fog használni a mezőny.



Ezzel természetesen a fentebb említett jelzők kiküszöbölése a cél, valamint még egy dolog, amely eddig csak remény szintjén merült fel: új gyártók érkezése. Jelenleg a Ferrari, a Mercedes, a Renault és a Honda látja el motorokkal a csapatokat, de többször felmerült már, hogy újabb, független márkákra lenne szükség az F1-ben. Ezért mindenki örömmel fogadta, amikor a Porsche bejelentette a minap, hogy élénken figyelik a száguldó cirkusz változásait, és mérlegelik a csatlakozást - nemrég az a hír terjedt el, hogy már most nagyteljesítményű erőforráson dolgoznak.

Sean Bratches úgy véli, hogy a német gyártó érdeklődése nagyszerű az F1 számára. „Végső soron egy olyan környezetet és platformot szeretnénk alkotni, ahol több motorgyártó, több márka és több csapat jön a sportba, és ellenállhatatlan üzletet varázsolnak belőle” - nyilatkozta az amerikai a Motorsportnak. „Egy olyasvalaki számára, aki az F1 marketingjéért és márkázásáért felelős, a sportágban komoly tradíciókkal rendelkező Porsche érkezése hatalmas értéket jelentene.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: