DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Lesz-e új F1-es csapat a közeljövőben?

Az elmúlt időszakban többen is érdeklődtek a száguldó cirkusz iránt, de Jean Todt, az FIA elnöke szomorúan vette tudomásul, hogy nem szaglászik komoly potenciális csatlakozó a száguldó cirkusz körül.

Az elmúlt hónapokban a teljesen komolytalan próbálkozásai után továbbra is komolyan vett Zoran Stefanovic jelentette be, hogy egy olasz székhelyű istállóval kíván újfent bekerülni a Forma-1-be, de egy kínai csoportosulásról is szóltak a hírek. Jean Todt egy Monzában tartott sajtótájékoztatón beismerte, bár az érdeklődők felvették vele a kapcsolatot, senkiben sem látott komoly szándékot, így pályázatot sem írnak ki egy leendő csatlakozó részére.



„Amikor komoly ajánlat érkezik hozzánk, akkor megtesszük, mint történt az a Haas esetében. Láttuk, hogy komolyak a szándékaik, ezért meghirdettük a tendert” - idézte a franciát a Motorsport. Az F1-es rajtrács kapacitása korábban 26 autó volt, ennyi azonban az 1995-ös szezon közepe óta nem vett részt versenyen - a legtöbben 2010 és 2012 között voltak, huszonnégyen, amikor ugyan még a Haas nem szerepelt az F1-ben, de jelen volt a Caterham, a Virgin, és a HRT is.

Todt szerint, ha lenne rá alkalmas jelentkező, újra kibővíthetnénk 26-ra a jelenlegi 24 autót elbíró mezőnyt. „Jelenleg tíz csapat versenyez az F1-ben. Jó a bajnokság, de mivel 12 csapatnak lenne hely, ezért boldogan várom az ajánlatokat. Azon dolgozunk, hogy a sorozat még jobb legyen, de a jelenlegi megállapodások alapján csak 12 csapatnak lenne helye” - tette hozzá a sportdiplomata, aki szintén várja az ötleteket arra is, hogyan lehetne eltörölni a rajtrácsbüntetéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: