DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Sainz nem maga fog dönteni a jövőjéről

A spanyol F1-es pilóta mindenképp jobb autóba szeretne ülni a Toro Rossónál, a Renault pedig szívesen is látná őt - de vajon a Red Bull belemenne-e az üzletbe?

Carlos Sainz a mezőny egyik legtöbbre taksált versenyzője, s azok között talán a legjobb, akiknek még nem sikerült komoly eredményeket felmutatnia a Forma-1-ben. Nem véletlen, hogy annyi év támogatás után a Red Bull nem hajlandó elengedni őt más alakulathoz, annak ellenére, hogy eddig még senki sem versenyzett négy éven keresztül a Toro Rossónál, ahogyan azt a spanyol valószínűleg tenni fogja 2018-ban.



Ám az energiaitalosok bizonyos összegért hajlandóak lennének megválni tőle, és itt jön képbe a Sainzra már tavaly is áhítozó Renault. Ugyanis a francia F1-es istálló látja el motorokkal a bikások mindkét alakulatát, így könnyen lehet, hogy a Red Bull némi árleszállítás érdekében szívesen túladna a kétszeres rali-világbajnok fián. „Minden attól függ, hogy mit fog csinálni a Red Bull és Helmut Marko” - idézte az F1i.com a spanyolt, akinek karrierjét jelen pillanatban egyáltalán nem saját maga uralja.

„Nem tárgyaltam velük semmiről, hiszen az egész az ő kezükben van. Annyit tudok, hogy a Toro Rossóval szerződésem van a jövő, a Red Bull-lal pedig még néhány évre. A jövőm attól függ, hogy ők mit találnak a legjobbnak, és hogy hová kell mennem” - mondta Sainz, aki a nyár elején bajba sodorta magát egy elszólásával, amelyben kifejtette, hogy nagyon szívesen otthagyná a faenzai istállót.

A spanyol pilótának azonban nincsenek illúziói, így inkább a legvalószínűbb opciótól várja a legtöbbet. „Remélem, hogy a Toro Rosso jobb lesz jövőre, és közelebb kerül az első háromhoz. Nem én vagyok az egyetlen pilóta, aki előrébb szeretne lépni. Többen is ugyanolyan helyzetben vannak a középmezőnyben, mint én, ezért türelmesnek kell lennünk, amikor eljön a mi időnk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: