DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Nem zárja ki Alonso érkezését a Williams

A Belga Nagydíj hétvégéjén egy korábban nem hallott hír merült fel a spanyol F1-es pilóta jövőjével kapcsolatban - most a Williams technikai igazgatója kommentálta az értesülést.

Péntek este szinte a semmiből terjedt el a spái paddockban, és azzal a lendülettel a világhálón, hogy Fernando Alonso a Williamsszel tárgyal egy esetleges 2018-as szerződésről. Az egyezség nem lett volna légbőlkapott, hiszen Felipe Massa valószínű, hogy visszavonul majd év végén, így a spanyol senki helyét sem venné el, ám kérdés, hogy vajon képesek lennének-e győztes konstrukció megalkotására Grove-ban.



Ha hinni lehet a technikai igazgató Paddy Lowe szavainak, akkori mindenképp, és a brit volt az, aki kifejtette csapata álláspontját Alonso esetleges érkezésével kapcsolatban. „Az évnek azon szakaszában járunk, amikor az emberek ilyen sztorikat írnak” - idézte a planetf1 a szakembert. „Még nem jelentettük be, kik fognak nálunk versenyezni jövőre, még dolgozunk rajta. Ami pedig Fernandót illeti, nem akarom sem megerősíteni, sem pedig cáfolni az értesülést. Rengeteg jó pilóta van a mezőnyben, mi pedig az elérhető legjobbakat akarjuk megszerezni.”

„Ahhoz, hogy versenyeket nyerj, jó autóra, és jó pilótákra van szükség. Egy olyan autóra, amely vonzza a jó pilótákat, és fordítva. Minél jobb az autód, annál jobb pilótákra tehetsz szert. Láttam, hogy egy csapatban milyen fontos elem a versenyző. Egy jó pilótának éppen annyira van szüksége egy jó csapatra, mint egy jó csapatnak egy remek pilótára - együtt jutnak előrébb.”

„Minél jobb egy pilóta, annál inkább motiválja a csapatot az előrelépésre, az erősebb teljesítményre, mert tudják, hogy ez remek eredményekben fog meglátszani. De akár a másik irányba is elmehet az egész, ha olyan pilótáid vannak, akik nem teljesítenek” - tette hozzá a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: