DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Renault új versenyzőt fedezett fel Spában

A francia F1-es istálló Nico Hülkenberg révén többé-kevésbé állandóan képviselteti magát az első tízben, Spa-Francorchamps-ban azonban úgy tűnt, mintha a német új csapattársat kapott volna.

Jolyon Palmer messze idei legjobb teljesítményét nyújtotta Belgiumban: a sokak szerint ülését meg nem érdemlő brit egész hétvégén gyorsabb volt Nico Hülkenbergnél, ám az időmérőn egy alattomos olajnyomás-hiba akadályozta meg egy erős eredmény elérésétől. Mivel váltót kellett cserélni az autójában, a 14. helyről indulhatott, és csak a 13. pozícióban ért célba - használt ultralágyakon rajtolva, és a versenyen Alonsóval viaskodva.



„Teljesen más srácnak tűnt a hétvégén” - utalt Palmer remek szereplésére Alan Permane, a Renault pálya menti műveletekért felelős igazgatója a Motorsportnak. „Remélem, hogy a verseny nem vette el a kedvét túlságosan, és Monzában ott fogja folytatni, ahol itt abbahagyta, mert imádja vezetni az autót, nem igazán változtatott rajta, és egész hétvégén boldog volt vele. Semmi kétség, hogy ez volt az idei legjobb hétvégéje. Nicóhoz képest mért öt-hat tizedes hátrányát három-négy tizedes előnnyé változtatta a versenyig, ahol Nico ismét csúcsformában autózott.”

Maga a pilóta úgy véli, végre úgy teljesített, ahogyan a szezon eleje óta szeretett volna. „Úgy bíztam az autóban, mint idén még soha” - mondta Palmer. „Támadhattam, nyomhattam neki, simán dobálhattam kanyarról kanyarra anélkül, hogy attól kelljen félnem, hogy a falban találom magam. Örültem a változásnak a szezon nagy részéhez képest.”

Remek teljesítménye ellenére spái Q3-as fiaskója azt jelenti, hogy még egyetlen alkalommal sem tudta legyűrni csapattársát az időmérők során ebben az évben - ráadásul ott a Robert Kubica jelentette nyomás is. „Másfél éve ez van, nem tudok vele mit csinálni” - mondta Palmer. „Monzában sem teszek másképp: megpróbálom a lehető legjobb eredményt elérni anélkül, hogy egyáltalán Szingapúrra, a múltra, a jövőre, vagy másra gondolnék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: