DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A Mercedes nagy csatára készül a Ferrarival

Belgiumban a brackley-i F1-es alakulatnak sikerült hoznia a Ferrari pontelőnyén az egyéni bajnokságban, a hátralévő versenyeken pedig minden lehetőséget szeretnének megkaparintani.

Miután a Belga Nagydíj során szinte végig Lewis Hamilton közvetlen közelében autózott, Sebastian Vettel úgy nyilatkozott, hogy mostantól egyetlen pálya sem jelent hátrányt számukra, eddig ugyanis a gyors helyszíneken mindig alulmaradtak a Mercedesszel szemben. Az Ezüstnyilak vezetője, Toto Wolff jól tudja, milyen fenyegetést jelent számukra a Ferrari a szezon hátralévő nyolc futamán.



„Azt mondtuk Spa előtt, hogy nem szabad elbíznunk magunkat, ez a hétvége pedig bizonyította, hogy miért” - idézte az osztrákot a Sky Sports. „Valódi kutyaviadalt vívtunk a Ferrarival, s noha végül mi kerekedtünk felül, nagyon kicsi volt az előnyünk. Hasonlóan szoros csatára számítunk az év további futamain is. A következő hetekben minden lehetőséget meg kell ragadnunk, a jó szerencsét alázattal, a balszerencsét pedig elszántsággal kell elfogadnunk, és meg kell mutatnunk, hogy vissza tudunk vágni, amikor a riválisunk bizonyul erősebbnek.”

„Az inga többször fog ide-oda pattogni Abu-Dhabiig, ez a szezon megmutatta nekünk. Arra fogunk koncentrálni, hogy minden lehetséges pontot kisajtoljunk a következő versenyekből, már a monzai hétvégével kezdődően. Az év azon szakaszában járunk, amikor sokan a következő szezonra fordítják figyelmünket, a mi célunk azonban egyértelmű: egy komoly szabályváltozás előtt és után is nyerni. Senki sem mondta, hogy könnyű lesz, ez pedig minden irányban próbára tesz minket. Továbbra is keményen harcolunk azért, hogy minden lehetséges teljesítménymorzsát kicsikarjunk a W08-asból” - tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: