DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ricciardo pajzán magyarázata Verstappen kieséseiről

Hogyan lehet, hogy miközben Max Verstappen Red Bullja rendszeresen felmondja a szolgálatot a nagydíjakon, addig Daniel Ricciardo sorban gyűjti a dobogókat? Az ausztrál nem azt a választ adta, amire sokan számítottak…

Míg a szezon 12 versenyéből Max Verstappen hatodszor esett ki Belgiumban, és mindössze 67 ponttal rendelkezik, valamint egyetlen dobogóval, addig Daniel Ricciardo háromszor nullázott, és 132 pontot gyűjtött, hétvégén pedig már hatodszor állt fel a pódiumra. Christian Horner csapatfőnök már babonás magyarázatot keres a homlokegyenest eltérő szerencsére, és az RB13-on ülő, Verstappenre szálló átokkal hozakodott elő. Daniel Ricciardo elmélete sem sokkal valószerűbb.

„A vezetési stílusomban sok minden van, ami kíméletes az autóhoz” – mondta a spái verseny sajtótájékoztatóján Ricciardo, amikor arról kérdezte egy újságíró, finom autókezelése-e a kulcs. „Az igazat megvallva beszélek hozzá a verseny során. Masszírozom. Nem nevezném előjátéknak, de ahhoz hasonló. Mindeközben Max fiatal, rámenős, rögtön a közepébe vág! Látom, rázod a fejed, de érzem, hogy te is tudtad, hogy ilyesmi hülyeség lesz a válasz!”



Az ausztrál aztán megpróbált viccelődés nélkül megfejtést találni: de csak azt ismerte el, hogy ő sem tudja az okokat. „Komolyra fordítva a szót, nincs rá válaszom. Az igazság az, hogy én is utánakérdeztem, felkerestem a srácokat a csapatban, a mechanikai oldalról és a motor részéről is. Megkérdeztem, csinál-e valamit Max, amitől óvakodnom kellene, mire azt mondták, nem, semmi ilyesmi nincsen. Nem pörgeti túl a motort, nem csinál semmi butaságot.”

„Ez balszerencsés történet, ahogy a dobogón is elmondtam. Ausztriában hasonló volt a helyzet, rengetegen szurkoltak neki, egész hétvégén kint voltak a rajongói. Nyilvánvaló, mind azt akarták, hogy menjen neki, de mivel mind lelkesek a versenyzés iránt, maradtak a verseny további részében is, és támogattak minket, ami szép dolog volt. Igen, tudom, hogy ő kapja a nagyobb tapsot, mégis úgy érzem, hogy jó közönség, nincsenek ellentétek, csak szeretet” – dicsérte meg a nézőteret uraló holland tömeget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: